Ügyészségi hírek

2023.05.11. 08:12

Ikertestvérének adta ki magát, közokirat-hamisítás a vád ellene

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

Ikertestvérének adta ki magát az okmányirodában és személyi igazolványt igényelt magának a keszthelyi nő, közokirat-hamisítás miatt vonják felelősségre.
A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Jánky Judit, a főügyészség helyettes sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint egy 45 éves keszthelyi nő 2022 május 10-én ikertestvérének adta ki magát az okmányirodában, amikor valótlanul azt állította, hogy személyi igazolványa elveszett, ezért újat igényelt helyette. A nő valójában saját használatára, de ikertestvére nevére kiállítva kérte az új személyi igazolványt. Az  igazolvány elkészült, május 16-án kézbesítették,  ezt követően azonban ikertestvére tudomást szerzett a visszaélésről, ezért az igazolványt elkérte és június 23-án leadta az okmányirodában.

A Keszthelyi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a 45 éves keszthelyi nővel szemben és büntetővégzéssel próbára bocsátás indítványozott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában