Bűncselekmény

2023.05.15. 07:51

Betört a fiatal nő, hogy ellopja ismerőse telefonját

A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Jánky Judit, a vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője adott tájékoztatást.

Arany Gábor

Forrás: pixabay.com

Ez szerint az ügyben immár vádlott 23 éves zajki nő 2022 szeptemberében azért ment el nő ismerőse letenyei házához, hogy ellopjon egy mobiltelefont. A tolvaj tudta, hogy ismerőse házában van a közelmúltban vásárolt, még nem is használt új készülék. Azt is tudta, hogy a házban hétközben senki nem tartózkodik, ezért az épület ablakát késsel felfeszítette, bemászott a házba, megkereste a mobiltelefont, magához vette és távozott. A betöréssel megszerzett 55 ezer forint értékű készüléket még aznap eladta ötezer forintért.

A vádlott nő 2023. február 3-án reggel a nagykanizsai autóbusz állomáson szóba elegyedett egy 69 éves nővel, majd meghívta őt egy italra. Italozás közben a fiatal nő kivette társa kabátja zsebéből a pénztárcáját, és ellopott belőle 50 ezer forintot, de ezt észrevette az idős nő és visszakérte tőle a pénztárcát, a pénzt is, miközben a tolvaj elé, hogy feltartóztassa. A fiatal nő azonban határozott mozdulattal félrelökte áldozatát, próbált elmenni a helyszínről, ráadásul a visszatartására tett újabb kísérletet is erőből elhárította, karjánál fogva ismét ellökte a meglopott nőt, majd a pénzzel együtt elhagyta a szórakozóhelyet.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség lopás és zsarolás bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő nővel szemben, melyben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában