Többen elszaladtak

2023.04.07. 14:44

Menekülni akartak az embercsempészek az M7-esen

Négy moldáv állampolgárt vettek őrizetbe Zala vármegyében a rendőrök.

police.hu

Forrás: police.hu

A zalai rendőrök 2023. április 4-én 6 órakor az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a sormási pihenőhelynél egy bolgár felségjelzésű személyautót akartak ellenőrizni. A sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem nagy sebességgel továbbhajtott és megpróbált elmenekülni. Azonban a gépkocsi egyik gumiabroncsa defektet kapott, emiatt a vezető megállásra kényszerült, az autóban utazók közül pedig többen elszaladtak.

Forrás: police.hu

A rendőrök a helyszínen és annak közelében öt - magukat sri lankai állampolgárnak valló - illegális migránst fogtak el, majd a szökésben lévő két moldáv állampolgárságú embercsempészt is sikerült felkutatniuk. Az egyenruhások emellett az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőjében további két moldáv állampolgárt is elfogtak, akik a gyanú szerint egy másik személyautóval, előfutóként biztosították a migránsokat szállító gépkocsi útját.  

Forrás: police.hu

Az egyenruhások mind a négy moldáv állampolgárt előállították, és embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az illegális migránsokat, akik a román - magyar államhatárt korábban engedély nélkül, gyalogosan lépték át, átadták a román hatóságoknak.

Rövid időn belül már hat embercsempész akadt fenn a zalai rendőrök hálóján. Akik embercsempészésre vállalkoznak, azok az egyenruhások folyamatos ellenőrzéseire kell, hogy számítsanak. Az elkövetők pedig elfogásukat követően, ahogy most is gyorsított eljárás keretében állnak bíróság elé.

Forrás: police.hu

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – közölte a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában