Az illegálisan szerzett fegyver, lőszer tárolását is vállalta

2023.02.28. 09:30

Rabsickodott a beleznai vadászmester

A nemrég vádiratba foglaltak szerint egy 1975-ben született beleznai férfi _ aki 2015-től vadászmester volt egy vadásztársaságnál _ 2020. május eleje és július vége között hentes végzettségű ismerőse, egy 52 éves kanizsai férfi társaságában gímszarvas tehenet, gímszarvas borjút és két vaddisznót ejtett el.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: pixabay.com

Egy vad kivételével erről a beírókönyvben azonban nem tett bejegyzést, a vadakat az előírások szerint nem jelölte meg, hanem azokat elszállították, a feldolgozás után a vadak húsát fele-fele arányban elosztották egymás között, ezzel 327 ezer forint kárt okozva a vadásztársaságnak.

A két férfi kapcsolata túlmutatott ezen. A beleznai férfi előzetes egyeztetés után 2020. július 25-én Kerkabarabás határában találkozott volt munkatársával, aki céltávcsővel ellátott golyós vadászpuskát kínált neki megvételre. A vádirat szerint az 1962-ben született kerkabarabási férfi a hónap elején, Bárszentmihályfa  közelében gombászás közben bukkant a félig földbe ásott betonállásban elrejtett fegyverre. Mellette 12 golyós vadásztöltényt, továbbá céltávcsővel ellátott kispuskát és hangtompítókat is talált. Szerzeményeit hazavitte, majd vevőt keresett rájuk, így került kapcsolatba a kanizsai férfival.

A vadászfegyver és a 12 lőszer tehát gazdát cserélt, de új gazdájuk nem merte a lakóhelyén tárolni, ezért 2020. augusztus 7-én megjelent vadászmester ismerősénél a puskát és a töltényeket megőrzésre átadta neki. A beleznai férfi az őrzést elvállalta, noha tudta, hogy ismerőse ezekhez illegálisan jutott, tartására nincs engedélye.  A rendőrség itt foglalta le ezeket a holmikat. A kerkabarabási férfinál pedig 2021. február 23-án a kispuska és tartozékai mellett megtalálták a rendőrök azt 45 darab lőszert is, amit nem szolgáltatott be, miután engedéllyel tartott golyós lőfegyverét 2008. március 21-én leadta.

A vármegyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a Nagykanizsai Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint lopás miatt emelt vádat az ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában