Macska, kutya, őz és disznó

2023.01.20. 20:00

Állatokat is mentettek a Zala vármegyei tűzoltók

Bár fő hivatásuk a tüzek oltása, nemcsak akkor lehet számítani rájuk, ha a vörös kakassal kell megküzdeni. Az elmúlt évben a zalai lánglovagok többször mentettek állatokat – derül ki a katasztrófavédelmi igazgatóság összeállításából.

ZH

Esztergályhorvátiban aknából szabadították ki ezt a disznót

Forrás: Katasztrófavédelem

Az első eset január 25-én, Lickóvadamoson történt, amikor egy Petőfi utcai családi háznál 20 méter mély kútba esett egy macska. A mentéshez a zalaegerszegi tűzoltókat riasztották, akik a kútba kötélbiztosítás mellett létrán ereszkedtek le és kosárban hozták fel a cicát, majd átadták gazdájának. 
Február nyolcadikán Gyenesdiáson a Pilikáni utcai családi ház medencéjébe rekedt őzgida. A keszthelyi hivatásos tűzoltók kézzel emelték ki, majd szabadon engedték a bajba jutott állatot. 

Március 30-án Türjén egy Alkotmány utcai háznál a kútba esett egy macska. Az állatot a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók mentették ki és átadták a gazdájának.

A lickóvadamosi macskamentés tagjai
Forrás: Katasztrófavédelem

Augusztus 12-én Karmacson, a Kisfaludy utcában a szennyvíztisztító telep ülepítőgödrébe esett két kutya. A keszthelyi tűzoltók kötéllel és csáklyával partra húzták az ebeket és lemosták róluk a szennyeződést. 

Augusztus 14-én Zalakaroson, a Gyöngyvirág soron kutya szorult kocsibejáró átereszébe. A települési tűzoltók kéziszerszámokkal kiszabadították fogságából az állatot és átadták gazdájának. 

A karmacsi kutyamentés egy pillanata
Forrás: Katasztrófavédelem

Augusztus 22-én Eszter­gályhorvátiban, az Arany János utcában másfél méter mély aknába közel kétszáz kilós disznó esett. A pacsai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal megbontották az akna fedelét, majd kiszabadították fogságából az állatot. 

Szeptember 12-én Alibánfán, a Vasút utcában húsz méter hosszú vízelvezető gyűrűbe szorult egy macska és az őt üldöző kutya. Az állatokat a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók mentették ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában