Bűnügy

2022.06.02. 18:53

Megverte a gondozottat a szociális intézmény dolgozója, vádat emelt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség

Megverte a gondozottat a szociális intézmény dolgozója, mert ideges volt kolléganője elbocsátása miatt.

Arany Gábor

A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint a 21 éves keszthelyi férfi a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény zalaegerszegi otthonának képesítés nélküli szociális gondozója  2021. augusztus 3-án délután fél kettő körül az otthon II. pavilonjának nővérszobájában tartózkodott kolléganői társaságában. Az otthon egyik dolgozója, elbocsátásáról beszélgettek, aki közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése miatt sírva ment be a nővérszobába. 

Ekkor érkezett a nővérszobához egy gondozott férfi, aki ételért akart bemenni a helyiségbe. A dolgozók többször kiküldték, ő azonban újra és újra visszament. Az elbocsátott nővel baráti viszonyt ápoló keszthelyi férfi ideges volt kolléganője elbocsátása miatt, ezért dühében a gondozottat kétszer pofon ütötte, lábon rúgta, hátba vágta, majd kilökdöste a nővérszobából. Ezt követően a férfi és kolléganői a nővérszoba ajtaja előtt keresztbe tettek egy műanyag partvist, hogy ne tudjon bemenni ételért a szobába a gondozott, aki ennek ellenére átlépte a seprűnyelet, próbálta elvenni az ételt a hűtő tetejéről, mire a gondozó a seprűnyéllel legalább háromszor megütötte az ellátottat, amitől a már amúgy is sérült, hajlott seprűnyél eltörött. A bántalmazástól a gondozott nem sérült meg. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette miatt emelt vádat a keszthelyi férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában