Jelentős mennyiségek

2022.06.13. 21:00

Kábítószer miatt emeltek vádat Zalaegerszegen

Jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett bűncselekmények miatt emeltek vádat minap két ügyben is.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a különös visszaesőnek minősülő, 1976-ban született nagykanizsai férfi szabadságvesztését letöltve kábítószer- kereskedésbe fogott. Beszerzett különféle drogokat, amiket aztán autójában és bagodi lakóhelyén tárolt a csomagolóanyagokkal, mérlegekkel együtt. A vádirat megállapítása szerint 2019. november végétől bő fél éven át többeknek nem egy alkalommal adott el amfetamint, marihuánát változó (1–80 gramm) mennyiségben. A rendőrök a férfi vezette Hyundai személyautót 2020. november 7-én este a megyeszékhelyi Posta úton állították meg ellenőrzésre. Ekkor a járműből 202,5 gramm amfetamin került elő. Másnap a rendőrök a lakóhelyén is kábítószer-tartalmú anyagokat foglaltak le, ezek hatóanyaga meghaladta a a jelentős mennyiség alsó határának 153 százalékát. A szakértői vélemény szerint a férfi fogyasztotta is a drogokat. 

A megyei főügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a férfi ellen. A másik történet vádlottja szintén nagykanizsai, az 1993- ban született nő 2019 augusztusa előtt kannabisztartalmú növényi ágvégeket, valamint közel fél kiló amfetamint, illetve kokaint tartalmazó port szerzett be, ezeket kanizsai családi házában rejtette el. Rendőrségi eljárás indult a nő ellen, és ő az ingatlana megfigyelését észlelve augusztus 1-jén este a házból kihozta a kábítószer-tartalmú fehér porokat, növényi ágvégződést, a digitális mérleget és több száz gyorszáras tasakot, ezenkívül 4,4 millió forintot és 2515 eurót, ezeket a melléképületekben elrejtette. A nyomozók mindezeket a helyszíni szemlén megtalálták és lefoglalták. Ezen túlmenően a rendőrök a nő lakóhelyéhez közeli, Szent György utcai pincénél egy bokorban zacskóban 52 gramm zöld színű növényi törmeléket is találtak. A lefoglalt porokban és növényi anyagban mért, becsült kábítószerek együttes mennyisége meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát is, annak több mint kétszerese. A Nagykanizsai Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás miatt emelt vádat a fiatal nő ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában