Négy hónap leforgása alatt több helyre is betört

2022.04.12. 14:39

Megebédelt a lopás helyszínén a tolvaj - elítélte a zalai bíróság

A Zalaegerszegi Járásbíróság a 2022. április 12. napján megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki a tetőszerkezet megbontásával nagyobb kárt okozott, mint a lopással.

zaol.hu

Forrás: Pixabay.com

A vádlott 2021-ben Szentpéterúron négy hónap leforgása alatt 7 német állampolgár ingatlanába, egy általános iskolába és egy helyi lakoshoz tört be. Volt, hogy a házak, melléképületek ajtaját, ablakát, a terasz külső bejáratát, a garázsajtót feszítette fel, egy esetben pedig a ház tetőszerkezetét megbontva jutott be az ingatlanba. A férfi többek között használati tárgyakat, elektronikai készülékeket, barkács- és kerti eszközöket (mint például televíziót, kávéfőzőt, Xbox játékkonzolt, laptopot, mobiltelefonokat, szalagcsiszoló gépet, fúrógépet, fűnyírót) tulajdonított el. Egy alkalommal, miután tetten érték, elfutott a helyszínről, míg máskor nem vitt el semmit, hanem az ott lévő élelmiszerekből fogyasztott.

 

A férfi a sértetteknek és az oktatási intézménynek a lopással közel 368.000 forint, míg a rongálással több, mint 378.000 forint kárt okozott.

 

A Zalaegerszegi Járásbíróság a történteket elismerő vádlottat bűnösnek mondta ki 4 rendbeli lopás bűntettében, melyből 1 rendbelit folytatólagosan követett el, 5 rendbeli lopás vétségében, melyből 1 rendbeli kísérleti szakban maradt. Ezért őt 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

 

Az ítéletet a vádlott és védője, valamint az ügyész tudomásul vette, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában