Vádemelés

2022.04.01. 07:00

Késsel állt bosszút két férfi Keszthelyen

Élettársaik vélt sértegetése miatt késsel vett elégtételt két fiatal férfi, a több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet miatt emeltek vádat ellenük.

Arany Gábor

A megyei főügyészség szóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint egy 24 éves férfi és 20 éves társa tavaly június 2-án délután a Balaton-parton sétált a barátnőikkel, amikor egy szállodai építkezésen dolgozó ózdi brigádból egy munkás lekiabált a nőknek. Erre a két férfi szóváltásba keveredett a munkással, majd távoztak, de kiderítették, hogy az ózdi brigádot hol szállásolták el. 

 

A nőket ért sérelem számonkérésére június 4-én délután a két férfi késekkel felfegyverkezve jelent meg a panziónál. Az udvaron a két férfi köré gyűlő brigád tagjai elfutottak, amikor a keszthelyi páros kést rántott, de a haragjukat kivívó munkás menekülés közben elcsúszott. Az idősebb férfi ekkor támadt rá, miközben társát hívta, hogy „Gyere, öljük meg!”. A fiatalabb férfi a hanyatt fekvő munkást megszúrta a combján, de mert a töb­biek téglákkal dobálni kezdték őket, távoztak. A megszúrt férfit a munkatársa és egyben sógora az udvarban álló furgonnal kórházba akarta vinni. Ekkor a két támadó már a kések mellett kerékkulccsal és farúddal ment vissza, és mindkét férfira rátámadtak, amivel csak azért hagytak fel, mert meghallották közeledő szirénák hangját. Az egyik megtámadott súlyos, szúrt-metszett sérüléseket szenvedett, társánál közvetetten életveszélyes állapot alakult ki.

 

A főügyészség több emberen társtettesként elkövetett emberölés kísérlete, valamint zaklatás miatt emelt vádat a két támadó ellen.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában