Frissen Zalából

2022.02.25. 15:15

Hamisíttatott a jogosítványért a kerkabarabási férfi

Hamis bizonyítvánnyal akart gépjárművezetői tanfolyamra jelentkezni a fiatal férfi, de kiderült a csalárdság

Arany Gábor

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint az 1991-ben született kerkabarabási férfi a lenti székhelyű Móricz Zsigmond  Speciális Általános Iskolában szerzett bizonyítványt, amely tanúsította az első hat osztály elvégzését. Ezt a bizonyítványt pár évvel ezelőtt – 2015-16 körül – átadta egy az eljárásban ismeretlenül maradt személy részére, aki az  okiratot meghamisította oly módon, hogy a 6. osztály elvégzését tanúsító lap után az üres oldalt kitöltötte  a hetedik és nyolcadik osztály elvégzését igazoló adatokkal.   Ráadásul ezen túlmenően ellátta a szombathelyi Hefele Menyhért Szakképző Iskola pecsétjével is dacára annak, hogy a kerkabarabási férfi az oktatási intézménynek sosem volt tanulója.

 

Mindezek után 2021. augusztus 18-án B-kategóriás vezetői engedély megszerzésére felkészítő gépjárművezetői tanfolyamra jelentkezett Lentiben a kerkabarabási férfi. Ennek során a jelentkezési lap formanyomtatványát valótlan adatokkal kitöltötte, azt állítva, hogy az előírt alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik. Ennek igazolására a jelentkezéskor bemutatta és átadta a meghamisított, az általános iskolai 8 osztály elvégzését tanúsító bizonyítványt. Innen az autósiskola kanizsai központjába került az okirat, amelynek ellenőrzésekor kiderült a csalárdság.


A fiatal férfi ellen a lenti járási ügyészség közokirat hamisítás bűntette miatt emelt vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában