Frissen Zalából

2022.02.09. 10:46

Engedély nélkül vezetett a férfi Zalaapátiban, a rendőrök őrizetbe vették

Az egyenruhások 2022. február 8-án 14 óra 2 perckor Zalapátiban, a Diófasor utcában ellenőriztek egy személyautóval közlekedő helyi férfit.

police.hu

A 32 éves személy igazoltatása során megállapították, hogy érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, ennek ellenére vett részt járművével a közúti forgalomban.

 

A rendőrök a sofőrt előállították, majd engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették, és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították – közölte a police.hu.

 

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a járművezető az általa vezetett, engedélyhez kötött jármű vezetésére  hatósági engedéllyel nem rendelkezik, úgy az egyes szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény értelmében, e szabálysértés elkövetése akár hatvan napig történő elzárással, vagy háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában