Frissen Zalából

2021.12.09. 16:30

Étlen-szomjan, összezsúfolva akarta hazájába vinni a kölyökkutyákat egy német nő

A szállodai alkalmazottak figyelmének köszönhető, hogy megmenekültek azok a kölyökkutyák, amelyeket egy német nő étlen-szomjan, utazótáskákba zsúfolva akart hazájában szállítani. Az ügyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Pixabay.com

Ennek részleteit ismertetve dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a 49 éves német állampolgárságú nő 2020. június 20-a körül vásárolt egyebek mellett baranyai állatszaporítóktól összesen 18 darab 4-8  hetes francia bulldog kiskutyát. 

Ezeket három gyöngyvászon hordozótáskában helyezte el, és így szállította őket több napon keresztül, míg az országot járta. Így érkezett el június 25-én Hévízre, ahol a szállodájába bevitte a három tárolóban összezsúfolt kutyakölyköket. Másnap az alkalmazottak azt látták, hogy a nő távollétében a szobájában a kölyökkutyák szabadon, illetve részben a fekáliával szennyezett utazótáskákban vannak miközben se vizük, se élelmük nem volt. Ekkor a szállodából értesítették a rendőrséget, a hatóság kutyakölyköket lefoglalta. Az állatorvos megvizsgálta őket, ekkor derült ki, hogy nem rendelkeznek transzponderrel és állategészségügyi okmányokkal sem. A kutyák lefoglalását, június 27-ét követően a nő beszerzett 10 darab kutyáról olyan kisállat egészségügyi könyveket, amelyek szerint - állatorvosi aláírással, pecséttel igazoltan - ellátták őket a szükséges oltásokkal.  Ezeket a német nő július 3-án vette át Balatonlellén a bulldogok vékényi eladójától, majd juttatta el a keszthelyi rendőrkapitányságra, ám a bejegyzések nem feleltek meg a valóságnak.

 

A vádirat megfogalmazása szerint a nő azzal, hogy a kiskutyákat elhanyagolt állapotban, szűk élettérben tartotta, az állatokkal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmazott, amely – a tartós bezárás és a mozgásigény kielégítésének elmaradása, vizelettel és bélsárral történő szennyeződés miatt elszaporodó kórokozók okán – alkalmas volt arra, hogy  maradandó egészségkárosodásukat vagy pusztulásukat okozza.

A keszthelyi járási ügyészség állatkínzás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a német nő ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában