Frissen Zalából

2021.11.25. 10:13

Hónapokon át zaklatta és intim felvételek készítésére kényszerítette volt párját egy férfi Lentiben

Volt párját zaklatta rendszeresen telefonokkal és intim felvételek készítésére kényszerítette az a középkorú férfi, aki ellen emiatt büntetőeljárás indult.

Arany Gábor

A nemrég vádemelésig jutott történetet dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. E szerint a most 45 éves, Lentiben élő férfi együttélés nélkül 15 évig tartott fenn párkapcsolatot, ám a viszony megromlott, és tavaly márciusban a barátnője szakított vele. Ebbe azonban a férfi nem tudott beletörődni, és a következő hónapokban – egészen ez év április végéig – rendszeresen, naponta 10-15 alkalommal próbálta telefonon elérni volt párját, emellett megszámlálhatatlan mennyiségű üzenetet küldött neki telefonon, illetve az interneten. A nő általában nem fogadta a hívásokat és az üzeneteire sem reagált, azonban a férfi ilyenkor addig próbálkozott, amíg végül visszahívta.

A nőt már napi munkájában is zavarták a nagy mennyiségű hívások, ezért rákészült arra hogy időnként visszahívja volt párját, aki ennyivel nem érte be. Személyesen is igyekezett vele kapcsolatba kerülni, váratlanul megjelent a lakásánál vagy a munkahelye előtt. Egy alkalommal, 2021. március 28-án a lakásából kilépő nő felé hajtott motorral, majd a nyomába eredt, amikor párja autóval elindult. A férfi április végén több napon keresztül folyamatosan mindenhová követte a nőt, aki emiatt a rendőrök segítségét kérte. A férfi nem egy alkalommal fenyegetésekre ragadtatta magát, közölte volt párjával: a csicskája marad élete végéig, és ne tervezzen semmit az életében, amíg közöttük nem lesz minden rendezve.

Párkapcsolatok idején a nő önként készített magáról néhány intim tartalmú fényképet és videót, mert ezt kérte tőle a férfi, aki pedig a telefonjába elmentette a felvételeket. A szakításuk után azzal fenyegette meg volt párját, hogy ezeket a kompromittáló képeket az interneten közzéteszi, hacsak nem kap új felvételeket. A nő félelmében és a zsarolásnak eleget téve a kérésnek eleget tett, ám a férfi hetente állt elő újabb követelésekkel. Kilátásba helyezve azt is, hogy amennyiben volt párja nem tesz ennek eleget, akkor a birtokában lévő képeket felhasználva pornóoldalt készíttet ismerősével, vagy pedig a képeket elküldi volt párja édesanyjának, és felteszi az internetes közösségi oldalára. A férfi nemi vágyának felkeltése érdekében szinte minden este trágár, becsmérlő üzenetekben követelte az újabb felvételeket. A fenyegetések hónapokon át tartottak, mert a nő abban reménykedett, hogy ha a kérésnek eleget tesz, ezekkel a felvételekkel a férfi megelégszik. Nem így történt, ez év február elejéig közel félszáz intim képet, videót készített magáról a fenyegetések hatására.

A feltárt tényekre tekintettel a férfi ellen a Lenti Járási Ügyészség szexuális kényszerítés, valamint zaklatás miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában