Frissen Zalából

2021.11.03. 08:27

Halálos lakástűz történt Belsősárdon, elhunyt egy idős férfi – Frissítve

Egy idősebb, a hetvenes évei közepén járó férfi holttestét fedezték fel saját családi házában kedd este a tűzoltók. A tragédiát vélhetően füstmérgezés okozhatta, a lakásban ugyanis egy korábbi tűz nyomait találták.

Gyuricza Ferenc

A tűzoltók a helyszínen

Fotó: Lenti tűzoltó-parancsnokság

A tűzoltók azért hatoltak be az épületbe, mert a szerencsétlenül járt férfit már napok óta nem látták a faluban, s az épület elé kedd délben kirakott ételhordó az esti órákban még érintetlen maradt. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatója szerint hozzájuk kedd este negyed nyolckor érkezett jelzés.

A tűzoltók a helyszínen
Fotó: Lenti tűzoltó-parancsnokság

A helyszínre egy járművel hat tűzoltó szállt ki, akik a 150 négyzetméteres házban egy korábbi tűz nyomait észlelték, ám tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. A hálószoba sarkában öt négyzetméteren egy hősugárzó, egy szekrény, ruhák és szemét égett. A házban egy elhunyt személyt találtak, nem zárható ki, hogy a tűz oltása közben szenvedett halálos füstmérgezést.

Az épületben volt egy kutya és egy macska is, az állatok a tűzesetet túlélték, állatvédőkhöz kerültek. A tűz pontos keletkezési idejét, helyét és okát a katasztrófavédelem még vizsgálja.

A falubeliek szerint az elhunyt egyedül élt a Petőfi utcai házában, viszonylag stabil anyagi körülmények között. Gyermekei nincsenek, hozzátartozói távolabb élnek. A minap történt már egy tűzeset a portáján, akkor a ház melléképülete gyulladt ki. Megkérdeztük a rendőrséget is, azt a választ kaptuk, hogy a lenti kapitányság a rendkívüli haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretein belül vizsgálja, jogszabály alapján további tájékoztatást nem áll módjukban adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában