Frissen Zalából

2021.10.12. 11:06

Még ilyet! Épp az elkötött autó tulajdonosától kért segítséget a kanizsai tolvaj

Elakadt az elkötött autóval a tolvaj, a gépkocsi kiszabadításához pedig épp a jármű tulajdonosától kért segítséget. A parodisztikus jelenet főhőse ráébredve a melléfogására, elmenekült; ügyében nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A történtek idején húszéves nagykanizsai férfi már több alkalommal került összeütközésbe a törvénnyel. Ez év február 24-én feltételes kedvezménnyel szabadult a rács mögül, és ez után édesanyja Nagykanizsa melletti hegyi hajlékában húzta meg magát. Rendszeres jövedelemmel, munkahellyel nem rendelkezett, megélhetését más módon próbálta biztosítani, erről nemrég készült vádiratba rendezett összefoglaló. Az április közepén kezdődött sorozatban rövid három hét alatt hét alkalommal próbálkozott. Ezek egyike volt a bevezetőben említett eset, amikor május 5-én késő este Nagykanizsán a Kazanlak körúton parkoló Suzuki Swift gépkocsit nyitott ki, majd indított be, és bár jogosítványa nem volt, autózni indult. Néhány méter megtétele után azonban felugratott a padkára és a sövénybe hajtva elakadt. Ezután pár percig zenét hallgatott az autóban, majd kiszállt, hogy segítséget kérjen a kocsi visszatolásához az útra. Épp a Suzuki hazafelé tartó tulajdonosát szólította meg, aki igyekezett az autótolvajt visszatartani, de nem járt sikerrel, mert a férfi elmenekült. Főhősünk ezt megelőzően is próbálkozott autóval. Április 29-re virradóan a József Attila utcában parkoló Fiat Punto hátsó szélvédőjét téglával törte be, a kocsit nem akart elindítani, de elvitt belőle egy zacskó nápolyit. Két alkalommal segédmotoros kerékpárt nézett ki magának. Az egyikre május 4-én a Kútvölgyi úton bukkant rá egy pince előtt leállítva. A 60 ezer forintot érő kétkerekűt pár méterre eltolta, aztán mégsem vitte el, mert nem tudta beindítani, ami nem csoda, mert nem volt benne a motorblokk. Nem sokkal korábban a Platán soron próbálkozott. Itt egy 200 ezer forintot érő, táblához láncolt Motorhispaniát akarta megszerezni, de nem tudta elvágni a motorzárat, emiatt a táblatartót vágta le, de aztán felhagyott a próbálkozással, ám így is 45 ezer forint kárt okozott. Hegyi hajlékokat is fosztogatott a fiatalember. A Kishegyi úton pincébe tört be, de semmit nem vitt el. A Szőlősgazda úton felújítás alatt álló családi házba jutott be, innen néhány apróságot, reszelőt, csavarhúzót, poharakat, tortatartót lopott el. Megfordult a Kis Éden úton is, ahol többszintes pincét kutatott át, majd néhány holmival, köztük zacskó száraztésztával, tv-dekóderrel, távirányítóval távozott. Előtte azonban megpróbálta beindítani a tárolóban álló, 15 éve nem használt segéd-motorkerékpárt, de sikertelenül.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint különös visszaesőnek számító férfi ellen jármű önkényes elvétele. valamint lopás miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában