Frissen Zalából

2021.10.21. 09:04

Magyarországon fogták el az europai TOP szökevényeket (videó)

Egy 45 éves horvát férfit és 25 éves társát azzal gyanúsít a szlovén hatóság, hogy 2020. május 26-án Szlovéniában, Nova Goricában egy bár előtt több lövést adtak le egy helyi lakosra azért, hogy megöljék. Az áldozatnak végül sikerült elmenekülnie és elrejtőznie.

Magyar Rendőrség

A szlovén rendőrség információja szerint a két ember több, Horvátországban és Olaszországban elkövetett leszámolásos bűncselekménnyel hozható összefüggésbe. Megtalálásuk érdekében mindkettőjüket feltették az EUROPOL European Most Wanted listájára, ahol Európa legkeresettebb bűnözői szerepelnek. Felkutatásukba a szlovén rendőrség célkörözési egysége is bekapcsolódott.

A nyomozás során felmerült információk szerint a szökevények Magyarországra menekültek és hazánkban bujkáltak. A Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a szlovén társszervekkel együttműködve rövid időn belül nyomukra akadt.

Mivel különösen veszélyes bűnözőkről volt szó, elfogásukhoz a Terrorelhárítási Központ munkatársait hívták segítségül, akik 2021. október 19-én délután mindkettőt elfogták Győrben.

A két horvát férfit – a szlovén európai elfogatóparancs alapján – a magyar rendőrök őrizetbe vették, kiadatásukról a bíróság később dönt – írja a Magyar Rendőrség.

 

Kiemelt kép: részlet a videóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában