Frissen Zalából

2021.10.15. 18:23

Átverte ismerősét a befektetéssel egy kemendollári férfi, csalás miatt emeltek ellene vádat

Biztosítási üzletkötőnek adta ki magát, és ismerősét csapta be az a hatvanas éveiben járó férfi, aki ellen emiatt nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet 2015-re nyúlik vissza. Az akkor 55 éves kemendollári férfi az év elején, januárban azzal kereste meg ismerősét, hogy kedvező, a befizetett összeg rövid időn belüli megtérülését biztosító befektetési lehetőséget tud a számára.

Ennek lényege az volt, hogy az ismerősnek egy fennálló életbiztosítási szerződésbe kellett volna belépni új szerződőként, és a befektetett pénz rövid időn belül magas hozammal megtérül. A kecsegtető ajánlat hatására a megkeresett férfi három alkalommal, esetenként 375 ezer forintot adott át a befektetés céljára. Erről a magát biztosító üzletkötőjének kiadó kemendollári férfi saját kézzel írt írásbeli nyilatkozatokat adott át. Ezekben vállalta a befektetési tranzakció lebonyolítását azzal, hogy körülbelül hat hét elteltét követően az átvett pénzekről maradéktalanul elszámol. A harmadik befektetési tranzakciós megbízás nevű okiratban a „biztosítási üzletkötő” már konkrétan megjelölte a Europe Treasury befektetést, sőt még a kötvényszámot is. Ezen okiratban 300 ezer forint átvétele szerepelt, 60 ezer forint pedig hozamként szerepelt.

A kemendollári férfi a vállalat megbízást nem teljesítette, nem is állt módjában, sem szándékában, az általa megjelölt biztosítóval nem állt semmiféle jogviszonyban. Az Europe Treasury életbiztosítási szerződés más személyre köttetett még 2012 szeptemberében, ebben a közvetítő a kemendollári férfi fia volt, aki az idő tájt biztosításközvetítéssel foglalkozott. Később, 2015-ben a kemendollári férfi közreműködésével a biztosítást más vette át, aki nem tudott róla, hogy a szerződésével kapcsolatban más is – csalárd – befektetési ajánlatot kapott.

A kemendollári férfi ellen az egerszegi járási ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában