Frissen Zalából

2021.09.16. 07:00

KRESZ-ismeretből, vezetéstechnikából bizonyíthattak a zalai polgárőrök

Szombaton délelőtt rendezték meg a Polgárőrség Országos Közlekedésbiztonsági Versenyének megyei döntőjét, az első két helyezett képviseli majd a zalai polgárőröket az országos döntőn.

Fincza Zsuzsa

Az idén Kispálné Németh Mónika személyében női versenyző is (Hungaro)ringbe száll a „legbiztonságosabban vezető polgárőr” megtisztelő címért. A képen: indulás előtt Horváth László alezredes látta el jó tanácsokkal

Fotó: Fincza Zsuzsa

A Zala Megyei Polgárőr Szövetség és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési bizottsága által szervezett megmérettetés elméleti részét a Start Autósiskola tantermeiben, a vezetéstechnikai feladatokat a Zala Volán zalaegerszegi Zrínyi utcai műszaki központjának tanpályáján tartották meg. A főszervezők: Donáczy Dezső, a megyei polgárőrség közlekedési referense és Horváth László rendőr alezredes, a ZMRFK Baleset-megelőzési Bizottságának titkára munkáját Péter Lajos, a Start Kft. ügyvezetője és Balatoni László gépjárművezető oktató és vizsgáztató, a Gálafejhegyi Polgárőr Egyesület elnöke versenybíróként támogatta. A gyakorlati megvalósításban segédkezett Szabó Márton Ferenc, a Bazitai Polgárőr Egyesület elnöke, Leng Róbert, a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület tagja és Kispál Dorina, a Pókaszepetk és Környéke Polgárőr Egyesület tagja.

Az idén Kispálné Németh Mónika személyében női versenyző is (Hungaro)ringbe száll a „legbiztonságosabban vezető polgárőr” megtisztelő címért. A képen: indulás előtt Horváth László alezredes látta el jó tanácsokkal
Fotó: Fincza Zsuzsa

A versenyzők: Kispál József, Kispálné Németh Mónika, Kispál Patrik és Nagy Richárd a Pókaszepetk és Környéke PE elnöke, illetve tagjai, Zsálek Szilárd Gábor, a Besenyő és Öreghegy PE tagja, Póka Krisztián, a Söjtöri PE tagja, Varga László, a Jánkahegyi PE tagja és Fodor Zsolt, a Zalaegerszegi PE tagja a B kategóriás KRESZ-, az elsősegély-, illetve polgárőr szolgálati szakismeretekből összeállított tesztek megoldásában, valamint a vezetéstechnikai akadálypálya gyakorlati feladatainak végrehajtásában bizonyította a tudását. Az összesített pontszámok alapján az első helyen Kispál József, a másodikon Fodor Zsolt végzett, ők képviselik majd Zala megyét a Hungaroring tanpályán megrendezendő országos megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában