Frissen Zalából

2021.08.26. 15:45

Egy finom kávé mellett adtak tanácsokat a zalai bűnmegelőzési szakemberek Lentiben

A Police Coffee a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Rendőrség közösen indított prevenciós programja, amelynek lényege, hogy az érdeklődők egy kávé elfogyasztása mellett kötetlenül beszélgethetnek a rendőrség szakembereivel, a biztonságérzetüket leginkább befolyásoló helyzetekről, eseményekről.

police.hu

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

Forrás: police.hu

 

Lentiben a piactéren, 2021. augusztus 26-án délelőtt a rendőrök egy kávéval kínálták meg az érdeklődőket és tájékoztatást adtak az internetes és telefonos csalásokról, az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről, az unokázós csalók trükkjeiről, és az áldozattá válás megelőzésének további lehetőségeiről.

A rendezvény során a bűncselekmények jelzésétől kezdve a tanácskérésig, a közrend és közbiztonság javítását szolgáló ötletekig számos téma felvetődött. A rendezvény kiemelt célja, hogy a lakosság érezze, számíthatnak a rendőrség segítő szolgálatára. Az érdeklődők hasznos információkkal gazdagodva térhettek haza – közölte a police.hu.

Fotó: police.hu

A rendőrség munkatársai többek között az alábbiakra hívták fel a figyelmet:

  • Minden esetben tartsa zárva a kaput, bejárati ajtót még akkor is, ha otthon tartózkodik, és ha éppen a kertben, udvaron tevékenykedik!
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Alakítson ki lakókörnyezetével jó kapcsolatot, figyeljenek egymás lakhelyére!
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  • Ha olyan személyek csengetnek a kaputelefonon, akiket nem ismer, ne engedje be őket!
  • Ne rejtse otthona kulcsait a bejárat közelébe, mert ezek a helyek az elkövetők előtt jól ismertek!
  • Értékeiről készítsen házi leltárt, feltüntetve azok egyedi jellemzőit, azonosító számát!
  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának „megbízásából” kéri azt Öntől!
  • Amennyiben nagy tömeget vonzó rendezvényen tartózkodik, fokozottan figyeljen a dolgaira, táskáját ne hagyják őrizetlenül! Értéktárgyait, iratait ne tegye ruházata, táskája külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben, vagy zárható táskában helyezze el!
  • Ha telefontársaság, bank vagy más cég, akár unoka nevében hívják fel ismeretlenek áldozataikat nyereményt ígérnek, tranzakció végrehajtását kérik, tartozásra hivatkoznak, akkor legyenek körültekintőek, győződjenek meg a hívások valódiságáról, ne dőljenek be a telefonos csalóknak.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában