Frissen Zalából

2021.08.03. 16:00

Csaknem éhen-szomjan pusztult a kutya, 41 éves szentpéterúri gazdája ellen vádat emeltek

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet vádlottá lett főszereplője egy 41 éves szentpéterúri férfi az ingatlanán láncra kötve tartott a közepes testű keverék kan kutyát.

Arany Gábor

Fotó: illusztráció/pixabay

Az állat megfelelő ellátásáról, alapvető szükségleteinek kielégítéséről nem gondoskodott, sem élelemmel, sem innivalóval nem látta el. A tartós, legalább öt héten át tartó elégtelen éheztetés következtében az eb súlyos fokban lesoványodott, dehidratálttá vált. Testtömegének csökkenése meghaladta a 20 százalékot.

Éheztetése és az ivóvíz megvonása veszélyeztette az állat egészségét, hiszen a létfenntartáshoz szükséges fehérjék, aminosavak, zsírok, vitaminok és ásványi anyagok hiányában a szervekben működészavar és idült szervi károsodások léphetnek fel. Az éhezés és szomjazás a szokásosnál erőteljesebb kínokkal és fájdalommal járt, az állatnak különös szenvedést okozott.

Ez év január január 21-én rendőri intézkedésre került sor a férfinél, aki ekkor a kutya tulajdonjogáról lemondott, így az ebet az állatvédők állatorvoshoz szállították, majd a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület által fenntartott állatmenhely fogadta be.

Kiemelt képünk illusztráció! / pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában