Frissen Zalából

2021.07.19. 14:21

Ismét fokozott ellenőrzést tartottak Zalában

A Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai a társhatóságokkal együttműködve tartottak ellenőrzést.

police.hu

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján elrendelt fokozott ellenőrzést végeztek a rendőrök 2021. július 17-én és 2021. július 18-án Zala megyében.

Az akció célja a közrend és a közbiztonság fenntartása, a rendezvények és a szórakozóhelyek rendjének biztosítása. Az ellenőrzésben a rendőrök a társhatóságokkal együttműködve összesen 45-en vettek részt. Az egyenruhások 43 magyar hatósági jelzésű járművet ellenőriztek, és velük minden esetben alkalmaztak alkoholszondát, ami négyszer pozitív értéket jelzett; három esetben büntető,- és egy esetben pedig közigazgatási eljárás indult. Az ittasan vezető sofőrök közül egyikük nem rendelkezett vezetői engedéllyel, őt szabálysértési őrizetbe vették engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt.

A biztonsági öv használatát a járművezetők nem mulasztották el, de kisebb fokú közúti közlekedési szabálysértések miatt kettő járművezető helyszíni bírságot kapott.

Az egyenruhások a jövőben is folytatják a fokozott ellenőrzést – tájékoztatott a police.hu.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában