Frissen Zalából

2021.07.09. 16:00

Így előzetjük meg a vízi tragédiákat! (videó)

Bármilyen szituációról is legyen szó, minden elvesztegetett perc egy ember életébe kerülhet.

zaol.hu

Fotó: jelenet a videóból

A nyár egyik leghívogatóbb kikapcsolódása az, ha a kánikula elől elmenekülve, megmártózhatunk a vízben. Azonban legyen szó bármelyik tavunkról és önfeledt szórakozásról, sose felejtsünk el emberek lenni, odafigyelni társainkra! Két hét leforgása alatt három ember vesztette életét a Velencei-tóban, egy férfi pedig válságos állapotban van. Úgy ugrott fejest a tóba, hogy nem győződött meg a vízállásról.

A Magyar Rendőrség munkatársai videón keresztül mutatják be, hogyan cselekedjünk ilyen és hasonló helyzetekben. Ne féljünk segíteni! Ha látjuk, hogy valaki fuldoklik, dobjuk a közelébe, ami a kezünk ügyébe akad, és megtud benne kapaszkodni. Ez lehet egy labda, vagy akár gumimatrac. Ha vannak a közelben mentőeszközök, bátran használjuk őket, próbáljunk segíteni a bajbajutotton. Akkor se habozzunk cselekedni, ha egy élettelennek tűnő testet látunk a vízben, hiszen minden perc számít!

A 112-től, valamint a Balatonon a 1817-es számon is lehet segítséget hívni.

Forrás: feol.hu

Kapcsolódó tartalmak:

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/fejest-ugrott-a-hideg-balatonba-meghalt-reszletek-derultek-ki-a-tragediarol-5286208/

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/hetfon-a-balatonba-fulladt-egy-ferfi-sokkolo-felvetelt-osztottak-meg-a-keresesrol-5354795/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában