Frissen Zalából

2021.06.02. 12:47

Így utazzunk nyáron Horvátországba!

Mutatjuk a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatását a Horvátországba látogatók részére.

police.hu

A korábbi évek tapasztalatai alapján – függetlenül a világjárvány kialakulásától – az idei évben is a turistaforgalom jelentős növekedésével lehet számolni a nyári hónapokban – számolt be a police.hu. Különösen a horvátországi turnusváltások idején (péntektől – hétfőig) a letenyei határátkelőhelyeken alakulhat ki jelentős várakozási idő.

A várakozások elkerülése érdekében, az utazás céljától függően, alternatív útvonalként az Isztria irányába utazóknak javasolják az M7 – M70-es autópályákon, Szlovénián keresztül történő eljutást. Horvátország déli részére nemzetközi személyforgalomban az M6-os autópályán, Udvar határátkelőhelyen keresztüli utazás ajánlott. Magyar állampolgárok igénybe vehetik továbbá a barcsi közúti határátkelőhelyet is – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

A Letenye Autópálya Határátkelőhely esetében a személyforgalomban utazók, a gyorsabb határátlépés érdekében választhatják a Letenye Közúti Határátkelőhelyet is.

Felhívják az utazók figyelmét, hogy indulás előtt tájékozódjanak a célországban érvényben levő utazási feltételekről, továbbá az úti okmányaik érvényességi idejéről!

Az utazás továbbra is érvényes úti okmányokkal lehetséges, ami magyar állampolgárok esetében érvényes személyi igazolványt, útlevelet vagy kártya formátumú ideiglenes személyi igazolványt jelent.

Fotó: Illusztráció

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/jo-ha-tudja-ilyen-feltetelekkel-utazhatnak-az-ingazok-ausztriaba-5257090/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában