Frissen Zalából

2021.05.19. 16:30

Felborult egy kamion a 86-os főúton Zalalövőnél, teljes útlezárás lesz – Frissítve

A baleset Zalalövő és Kozmadombja között történt.

Gyuricza Ferenc, Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Frissítés – 16.30

Hamarosan teljes útlezárás mellett kezdődik meg a délelőtt balesetet szenvedett kamion műszaki mentése a 86-os főúton. Mint ismeretes a szalagkorlátot átszakítva borult árokba egy festéket is szállító kamion a 86-os főúton Zalalövő és Kozmadombja között délelőtt negyed 11 körül. A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Takács Tivadar alezredes arról adott tájékoztatást, hogy 17.45-től lezárják a forgalom elől a 86-os főutat a műszaki mentés miatt. Kerülni a Rédics – Bak – Zalaegerszeg – Nádasd útvonalon lehet.

Frissítés – 14:10

Értesüléseink szerint a műszaki mentés késő délutánig eltarthat, mivel egy 100 tonnás daru segítségével kell kiemelni a járművet. Emiatt továbbra is forgalomkorlátozásra kell készülni.

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Előzmények:

Információink szerint festékeket, rakodógépet, kompresszorokat szállító lengyel kamion borult az árokba szerda délelőtt a 86-os főúton, Zalalövő és Kozmadombja között. Áthaladt a szemközti sávon keresztül, balra borult le. A ponyvával ellátott rakterében egy traktort szállított.

Valószínűleg a nedves úton csúszhatott meg. Mivel három egymást követő kanyar található a helyszínen, ráfékezhetett, bebicskázott, így ment keresztül a szembejövő sávon. A szalagkorlátot is kidöntötte, mélyebben fekvő területen állt meg.

A helyszínre mentő is érkezett, egyelőre nincs tudomás arról, hogy milyen sérülést szenvedett az illető.

A műszaki mentést a körmendi hivatásos tűzoltók végzik. A munkálatok ideje alatt a helyszínen forgalomkorlátozásra lehet számítani – adta hírül a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában