Frissen Zalából

2021.04.19. 08:02

Vadonélő állat okozott balesetet Hahót térségében

A 74-es számú főúton közlekedett személyautóval Nagykanizsa irányából Zalaegerszeg felé egy 42 éves komlói férfi 2021. április 18-án 22 óra körül.

police.hu

Fotó: police.hu

A 24-es kilométerszelvényben, Hahót térségében haladt, amikor a jobb oldali füves területről egy őzbak futott ki elé az úttestre, melyet fékezése ellenére elütött.

Fotó: police.hu

Ezzel egyidőben a jármű mögött haladt azonos irányban autójával egy 36 éves siklósbodonyi férfi, aki nem tartott kellő követési távolságot az előtte fékező gépkocsi mögött és annak hátuljának ütközött. A vadon élő állat elpusztult, a baleset során személyi sérülés nem történt – közölte a police.hu.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

A balesetek megelőzése érdekében az előttünk haladótól olyan követési távolságot tartsunk, hogy járművünkkel annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjunk állni!

Járművünk sebességét és a követési távolságot mindig a forgalmi, az időjárási és a látási, illetve útviszonyoknak megfelelően válasszuk meg!

Fontos, hogy a sofőr folyamatosan figyelje az út mindkét oldalát. Amennyiben vadat lát, lassítson, hiszen a vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek!

A vadbalesetek elkerülése vagy kimenetelének csökkentése érdekében a megengedett sebességgel közlekedjenek, ne mobilozzanak útközben és mindig kapcsolják be a biztonsági övet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában