Frissen Zalából

2021.04.07. 09:39

Ruhába csavarta, majd a fészerbe dobta kisbabáját egy nagykanizsai nő

Csecsemője halálát okozta a fiatal nő, nemrég emeltek vádat ellene.

Arany Gábor

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által kiadott tájékoztató szerint a 2001-ben született nagykanizsai lány 2019 nyarán ismerkedett meg egy férfivel, közöttük szexuális viszony szövődött, melyet családtagjaik és közvetlen környezetük előtt nem vállaltak fel, a terhelt szülei a kapcsolatról a következő éve tavaszáig nem tudtak, ritkán találkoztak, telefonos beszélgetések és közösségi oldalon folytatott üzenetek útján tartottak kapcsolatot. A lány fogamzásgátló tablettát nem szedett, partnerével egyéb fogamzásgátló eszközt nem használtak, 2019 augusztusában pedig teherbe esett. A terhességet a terhelt eltitkolta, rajta a terhesség jeleit hozzátartozói nem fedezték fel. A lány orvoshoz, védőnőhöz nem fordult, terhesgondozáson nem vett részt, azonban alkalmanként a férfit arról tájékoztatta, hogy állapota miatt egészségügyi ellátást kap, melynek alátámasztására ultrahangképet, illetve várandós gondozási kiskönyvből részletet küldött neki. Ilyen előzmények után 2020. május 20-án hajnali fél négykor a lány üzenetet küldött párjának, hogy indul a kórházba, majd öt óra előtt nem sokkal azt üzente neki, hogy a baba elment, lány volt, nem volt egészséges.

Valójában ezen a napon a délutáni órákban megindult a szülés, aki ekkor egyedül tartózkodott a nagykanizsai otthonában, majd életet adott egy 51 cm hosszú, 3000 gramm súlyú kislánynak. A csecsemőt ruhába csavarta, és az ingatlan udvarán lévő fészerben a földre dobta, a csecsemőt a fészerben magára hagyta, és bement a házba tisztálkodni. Később visszatért az újszülötthöz, aki még élt, nyöszörgött, a csecsemőt bevitte a házba, de nem látta el. A csecsemőt a szobában a lány édesanyja találta meg, és azonnal kórházba vitte. A kislány kritikus állapotban volt, az orvosi kezelés ellenére másnap elhunyt.

Az újszülött halálának oka az órákon át – mintegy 4-5 órán át – fennálló ellátatlanság következtében kialakult oxigénhiányos állapot miatt fellépő agyduzzanatos agyi beékelődés volt. A kislány halála kórházban születés, vagy a szülést követően a szülő nő vagy környezete általi laikus ellátásban részesítés esetén nem következett volna be, a csecsemő kihordott terhesség végén, terminusra született érett,életképes újszülöttként.

A Zala Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat a fiatal nő ellen.

Fotó: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában