Frissen Zalából

2021.04.26. 14:25

„Fölzabáltatlak a disznókkal, te büdös állat!” – Eldurvult a szomszédi viszony Beleznán

A budapesti sértett 2019 novemberében Beleznán, a Nagydombi szőlőhegyen vásárolt egy bekerítetlen zártkerti ingatlant.

Zala Megyei Főügyészség

Fotó: pixabay.com

Az eladó figyelmeztette a sértettet, hogy kerülje a szomszédos ingatlan tulajdonosát, a terheltet, -egy 1969-ben született nagykanizsai férfit- akivel az utóbbi öt évben – kötekedő magatartása és állattartási szokásai miatt – megromlott a szomszédi viszonya. A regisztrált állattartással foglalkozó terhelt és az Amerikából Magyarországra visszatelepült sértett között kezdetben jó szomszédi viszony állt fenn, ennek során kölcsönösen tettek egymásnak szívességet. Így a terhelt kérésére a sértett számos alkalommal ellátta a terhelt – több kutyából, lóból és sertésből álló – állatállományát. A sértett segítségnyújtásáért cserébe a terhelt megengedte, hogy az ingatlanára kiépített napelemrendszer használatával a sértett nála töltse fel az elektromos eszközeit, ugyanis a sértettnél nem volt áramvételi lehetőség kiépítve. A terhelt tűzifát is adott a sértettnek, illetve a hegyháton más személytől is segítséget kért annak érdekében, hogy használati tárgyakat szerezzen a sértettnek.

A Belezna Nagydombi szőlőhegyen zártkerti ingatlannal rendelkező terhelt és a sértett között a viszony 2020. április 15. napját követően azonban megromlott, ugyanis a terhelt birtoka melletti úton – egy körülbelül három éve használatlan területen – tartott szénabálák meggyulladtak. Az eset során körülbelül egy hektár területen keletkezett tüzet – a sértett jelzését és egy hegyi szomszéd bejelentését követően – több tűzoltó egység bevonásával sikerült eloltani. Az oltásban a sértett és a szomszéd is résztvett. A tűz keletkezését illetően a sértett azt feltételezte, hogy a terhelt felesége – a terhelttel folytatott veszekedést követően – azt szándékosan okozta. A sértett ennek tényét a terhelttel és annak feleségével is közölte. Miután a sértett azt tapasztalta, hogy a terhelt már semmilyen szívességre nem hajlandó, úgy döntött, hogy nem közösködik vele tovább, így nem tárolja a pincéjében a terhelt kérésére korábban szívességi alapon őrzött kályhát és egyéb használati tárgyakat sem. Ezt követően a terhelt – engedély nélküli áramvételezés miatt – kitiltotta a sértettet a területéről, majd 2020. szeptember és 2020. október vége között több alkalommal is megfenyegette őt, „hogy takarodjon el a saját birtokáról, ha ez télig nem történik meg, ki fogja nyírni!”

2020. szeptember 5.-én a sértett a pincéje mellett gyomlált, amikor észlelte a felindult állapotban felé közelítő, kiabáló terheltet, aki elől a pincéjébe menekült. Ennek során a terhelt először szóvá tette a sértettnek, hogy miért ment át reggel a kutyáihoz, melyről felvétellel is rendelkezik, és azt megmutatja neki. A terhelt az általa kezdeményezett konfliktus során előbb szidalmazta a már 80. életévét betöltött sértettet, így vele szemben „a k….a anyádat...bementél te büdös g….i” becsmérlő kijelentéseket használta, majd fenyegetni kezdte őt, az alábbiakat ordítva: „Szétütöm a szádat holnap, vén f…..szorrú, megdöglesz! Oké, lesz neked azt hiszem. Holnap készülj, hogy megdöglesz, vénember! A k….a anyádat! Ne okézzál nekem itt! Mindjárt felmegyek érted, aztán letépem a fejedet, te f….szszopó! A k…..a anyádat! Te vén f….szszopó! Fölmegyek, letépem a fejedet! Hallod? Fölzabáltatlak a disznókkal, te büdös állat!”

Ezek után még 2020. szeptember hónapban a terhelt ismét konfliktusba került a sértettel, ennek során a sértett sérelmezte egyebek mellett, a terhelt által korábban részére ígért, azonban elmaradt öntözőberendezés kihelyezését, elektromos vezeték átvezetését. A terhelt ennek során ingerült hangnemben az alábbiakat mondta a sértettnek: „És én oldjam meg neked ezt, ingyen? Te hülye vagy? Fölteszem a kérdést, te hülye vagy? Te agresszív vagy b…d meg, egy rohadt amerikai b….d meg, amelyik ide jön és követel! Miért, adtál pénzt eddig, amit csináltam? Ingyen adtam télre neked fát b….d meg! Ingyen, egy forintot nem adtál! Miről pofázol itt nekem? Majdnem hogy én adok neked áramot b….d meg! „Vesző” magadnak, ahová mész! Menj olyan helyre, ahol van áram! Az isten b…..a meg az amerikai formádat! Az agresszív k….a isten! Minden amerikait fölgyújtanék…”

2020. október 12.-én a sértett a hegyi birtokán tartózkodott, a kinti mellékhelyiségből a pincéje irányába tartott, amikor azt észlelte, hogy a terhelt feléje rohan, ezért a bemenekült a pincéjébe és annak ajtaját magára zárta. Ennek során a terhelt azt kiabálta a sértettnek, hogy a pincéből kicibálja. A rémült sértett a történtek miatt telefonon kért segítséget egy ismerősétől, aki bejelentést tett a rendőrségre. 2020. október 29.-én délelőtt ez az ismerős nő kint tartózkodott a sértettel annak birtokán, ahol a nő gyertyát gyújtott elhunyt férje emlékére, majd kerti munkálatokat folytattak. Ennek során arra lettek figyelmesek, hogy a terhelt az általa szabadon tartott 6-8 kutyájával feléjük tart. A kutyák odaszaladtak a nőhöz, akit megugattak és a lábára ugráltak. A nő odakiabált a terheltnek, hogy hívja vissza a kutyáit, különben értesíteni fogja a rendőrséget. A terhelt a sértett birtokára érve odament a nőhöz, akinek megfogta a kabátját a nyakrésznél, és azt elkezdte rázni, majd odafordult a cselekményét mobiltelefonnal rögzíteni próbáló, azonban az ijedtségtől cselekedni képtelen sértetthez, akinek azt üvöltötte „Megdöglesz, te rohadt g….i!” A terhelt által tanúsított erőszakos viselkedés és életveszélyes fenyegetések az idős korú sértettben komoly félelmet keltettek és őt pszichésen is megviselték, a történtek után a hegyi birtokára már nem mert visszamenni, és 2020. novemberében a Nagydombi hegyen vásárolt egy másik birtokot.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában