Két szabadnapos tűzoltó segített

2021.02.26. 09:25

Árokba borult egy személyautó Zalaegerszegen, egy gyermek megsérült – Frissítve

A megyeszékhelyen az Ebergényi út 46. szám előtt (Akácfa utca kereszteződés) reggel 8 óra után nem sokkal a vízelvezető árokba borult egy személyautó, a balesetben egy gyermekkorú könnyebben sérült, tudtuk meg a rendőrség elsődleges tájékoztatásából.

Arany Horváth Zsuzsa, Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az útszakaszon a katasztrófavédelem és a közút szakemberei is mentesítenek, a szóban forgó utcát – keskenyebb szakaszról van szó – jelenleg (péntek 9 óra) kerülőutakon lehet biztonságosan megközelíteni.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Két szabadnapos tűzoltó segített a bajbajutottaknak

Horváth Ambrus százados és Császár András tűzoltó főtörzsőrmester, a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományának tagjai éppen szabadnapjukat töltötték, amikor a baleset helyszínének közelében autóztak. Amint a bajt észlelték, a két tűzoltó azonnal megállt és a bajbajutottak segítségére sietett. Gyors helyzetfelismerésüknek köszönhetően a megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig az elsődleges beavatkozást megkezdték, segítették a két sérültet – egy édesanyát és gyermekét – valamint a forgalom irányításából is kivették részüket. A két szabadnapos tűzoltó a sérült kisgyermek elsődleges ellátását is megkezdte, betakarták, ezzel megakadályozták a gyermek felesleges mozgatását.

A helyzetet felmérve a jármű áramtalanítását a további károkozás elkerülése miatt nem ők, hanem már a kiérkező raj végezte el – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában