vádemelés

2021.01.13. 10:24

Németh Róbert néven, hamis internetes profillal zsarolt a zajki nő

Hamis internetes profilt létrehozva zsarolta meg ismerősét a fiatal nő, csaknem másfél millió forinthoz jutott áldozata megfélemlítésével.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A nemrég vádiratba foglalt történetről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást.

A történet kezdetekor 29 éves zajki nő Németh Róbert néven készített internetes közösségi oldalon profilt, majd megjelölte ismerősként zajki barátnőjét. Ezt követően pedig a férfit a barátnője figyelmébe ajánlotta. Ennek hatására üzenetváltások kezdődtek Németh Róbert és a barátnő között, amit az álprofilt létrehozó nő eleinte csak szórakoztatónak talált, ám később arra gondolt, hogy pénzhez is juthatna ezzel. A Németh Róbert nevében folytatott beszélgetések során rávette az ismerősét, hogy készítsen magáról fényképeket, köztük aktfotókat is. Ráadásul ezek elkészítésében segédkezett is gyanútlan áldozatának, akitől egy idő után az internetes beszélgetésekben már pénzt kezdett követelni Németh Róbertként. Arra adott utasítást, hogy a kért összegeket ő és 37 éves élettársa közvetítésével juttassa el Németh Róberthez, aki az internetes üzenetekben már azzal fenyegetőzött, hogy a fizetés elmaradása esetén nyilvánosságra kerülnek az intim fotók, férjét, gyermekét pedig elrabolják, megölik.

A megzsarolt fiatalasszony 2018 márciusában 20 ezer forintot fizetett, majd ez után 150 ezer forintot kért férjétől azzal, hogy korábban Svájcban prostituáltként dolgozott, és az ott készült felvételekkel zsarolják őt. A sikeren felbuzdulva “Németh Róbert” élettársa tudtával újabb fenyegető üzenetet küldött, rendszeresen pénzt követelve áldozatától, aki ezen kívül átadott számukra telefont, kandallót, szociális tűzifát, tabletet. A megzsarolt nő ezekről azt állított férjének, hogy a holmikat eladta a párnak. Emellett az asszony 100 ezer forintot kölcsön is kért, hogy a zsarolók követelésének eleget tudjon tenni.

A sorozatnak az vetett véget, hogy miután a 2019 végén két hónapban 200 ezer forintnál többet fizetett ki a zsarolóknak, ők januárban már 300 ezret követeltek, amiről értesülve a férje rendőrségi feljelentésre szólította fel az asszonyt. A zsarolók addigra már közel 1,4 millió forinthoz jutottak.

A feltárt tények alapján a kanizsai járási ügyészség élet vagy testi épség elleni fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában