teljes terjedelmében égett

2021.01.22. 18:13

Kigyulladt egy családi ház Letenyén (videó) – frissítve

Teljes terjedelmében égett egy egyszintes családi ház tetőszerkezete péntek késő délután Letenyén a Rákóczi Ferenc utcában.

Benedek Bálint

Fotó: Mirkó Imre

A tűzhöz a nagykanizsai hivatásos tűzoltók, a letenyei katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói és a letenyei önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik közös erővel, több oldalról támadva, három vízsugárral oltották el a lángokat, majd hozzáláttak a tűzoltási utómunkálatokhoz – tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

A tűzeset hírére a helyszínre sietett Farkas Szilárd polgármester. A városvezető elmondta: a családi házban egy nő lakott egyedül, aki még időben elhagyta a házát. Információink szerint a lángok a tetőtérben csaptak fel, ezért elektromos hibára gyanakodnak, de a tűz keletkezéséről a későbbi tűzvizsgálat dönt majd.

 

- Egyelőre a romok eltakarítása folyik, de természetesen ilyen nehéz helyzetben az önkormányzat felajánlja a segítségét a hölgynek – tette hozzá a polgármester.

Információink szerint a családi ház tetőszerkezetének nagy része teljesen megsemmisült, az ott tárolt bútorok, valamint egyéb berendezési tárgyak elégtek a tűzben. Úgy tudjuk, a város minden segítséget megad az ott lakó hölgynek, aki nem költözhet vissza az épületbe, őt egyelőre a szomszédok szállásolták el.

A ház megrongálódott tetejét a következő napokban az időjárás viszontagságaitól megvédve az önkormányzat munkatársai, helyiekkel és a letenyei Körzeti Tűzoltó Egyesület munkatársaival együtt befóliázzák.

Újabb fotók a tűzeset helyszínéről

Fotó: Mirkó Imre

A helyszínről egyik olvasónk készített távolról videót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában