a lány állapota miatt kórházba került

2020.10.09. 13:33

Fogva tartotta, kutyanyakörvet csatolt rá, és azzal fojtogatta fiatalkorú barátnőjét egy nagykanizsai férfi

Fogva tartotta, megverte, megalázta fiatalkorú barátnőjét az a 35 éves nagykanizsai férfi, akinek letartóztatását indítványozta az ügyészség.

Arany Gábor

Forrás: Shutterstock

Fotó: Blanscape

A történtekről a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba adott tájékoztatást. E szerint a 35 éves nagykanizsai férfi ez év áprilisában került közelebbi kapcsolatba a fiatalkorú lánnyal, aki hozzá is költözött az albérletébe. Október 4-én a fiatal lány korábbi egyeztetésünknek megfelelően a barátnőjével autóval indult a városba, ám a férfi erről értesülve magából kikelve hívta fel telefonon, majd nyomukba eredt és gépkocsijukat a Zrínyi utcában megállásra kényszerítette. Barátnőjét a hajánál fogva rángatta ki a kocsiból, majd az albérletébe hurcolta. A lányt lemeztelenítette, féltékenységében azzal gyanúsította, hogy megcsalta őt és addig bántalmazta, amíg a megfélemlített lány végül a férfi teóriájának megfelelően elismerte hűtlenségét.

A férfi másnap sem engedte szabadon barátnőjét, akit újra bántalmazott, kutyanyakörvet csatolt rá, azzal fojtogatta. Végül a lány délután szabadult szorult helyzetéből, amikor ismerős csengetett be a férfihoz, ami elterelte a figyelmét, és ekkor telefonon értesíteni tudta az anyját, aki érte ment és szembesült a történtekkel. A lány pórázzal a nyakán távozott a lakásból, állapota miatt kórházba került, ahol kiderült, a testszerte elszenvedett zúzódások mellett orrcsontja is eltörött.

A férfi az albérletből elmenekült, őt a rendőrök kedden fogták el egy Csengery utcai ház tetején.

A korábban többször büntetett férfi ellen 18. életévet be nem töltött személy sérelmére sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése, valamint testi sértés gyanúja miatt indult eljárás. A bántalmazást a férfi nem ismerte el.

Mivel feltételezhető, hogy magatartásával a bizonyítást veszélyeztetné, a kanizsai járási ügyészség a férfivel szemben kényszerintézkedés elrendelését indítványozta. Ennek helyt adva az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója pénteken a férfi letartóztatásáról döntött egy hónapos időtartamra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában