embercsempészet

2020.10.13. 10:31

A csomagtartóban akarta átcsempészni barátnőjét – Felfüggesztett börtönt kapott

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a 35 éves szlovák férfit, aki a barátnőjét a gépkocsija csomagtartójában próbálta meg átcsempészni Horvátországba.

Arany Gábor

Fotó: police.hu

A gyorsított eljárásban, bíróság elé állításban tárgyalt esetről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint a szlovák férfi és barátnője szeptember 30-án indult horvátországi nyaralásra Volkswagen Golf személygépkocsival, annak ellenére, hogy az utazás előtt a nő elvesztette személyes okmányait. Rajkánál átlépve a határt jutottak el délután Letenyéig, ahol az útlevél ellenőrzésekor a párt visszafordították, mert a nőnél csak a szlovák rendőrség által kiállított igazolás volt a személyes adatairól.

Fotó: police.hu

Visszafordultak az ország belseje felé az autópálya első lehajtójáig, majd elhatározták, hogy a nő elrejtőzik a gépjármű csomagtartójában, és így próbálnak meg átjutni. Ezt követően a délután hat óra előtti percekben ismételten kilépésre jelentkezett a gépkocsival a férfi, ám a jármű átvizsgálásakor az útlevélkezelő a csomagtartóban rábukkant a nőre.

A férfit a Nagykanizsai Járási Ügyészség embercsempészet bűntettével vádolta meg. Az október 2-án megtartott bírósági tárgyaláson nyolc hónap, de végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki rá jogerősen, mert az ítéletet minden érintett elfogadta.

Előzmény:

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/csomagtartoban-szunyoghaloval-letakarva-akart-atvinni-egy-not-a-szlovak-ferfi-letenyenel-4554028/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában