ékszert loptak

2020.08.24. 18:27

Megkapta büntetését a családi tolvajtrió Nagykanizsán

Háromtagú család hárommillió forintot meghaladó értékű ékszert lopott egy kanizsai ékszerboltból. A bíróság gyorsított eljárásban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a triót.

Arany Gábor

A történtekről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott ki tájékoztatást. E szerint a 30 éves nő és 39 éves, valamint 20 éves férfi társa 2020. július 30-án érkeztek olasz rendszámú autójukkal Letenyére, ahol a gépkocsit szervizbe vitték meghibásodása miatt. A kisvárosból taxival Nagykanizsára utaztak egy zálogházként is működő ékszerbolthoz. Ott az idősebb férfi eladásra adott át ékszereket, amiért először eurót kért, majd elfogadta a felajánlott 235 ezer forintot. Közben társai felmérték a helyszínt, majd újabb ékszert ajánlottak fel eladásra, hogy eltereljék az eladók figyelmét, majd miután az újabb üzletet nem kötötték meg, távoztak a boltból. Pár perccel később belépett a boltba egy nő és szólt az eladóknak, hogy az üzlet előtt az ékszerbolt tikettjével jelölt pecsétgyűrűt talált. Ekkor az eladók felfedezték, hogy a kirakatból eltűnt egy 30x30 centis tárló 32 darab különböző, összesen 3,6 millió forintot érő ékszerrel; mint később kiderült a fiatalabb férfi emelte el.

A kompánia a lopás után taxival Letenyére utazott, az idősebb férfi gyalog elmenekült a városból, de két társát a rendőrök elfogták. A nő a rendőrök kiérkezése előtt testüregébe rejtette az ellopott ékszereket, amiket rosszulléte miatt a később önként átadott. A harmadik társukat a rendőrök pár órával később egy benzinkúton fogták el. Az ékszerek hiánytalanul előkerültek és rendőrség visszaadta a boltnak, így a kár megtérült.

A trió tagjai ellen a kanizsai járási ügyészség emelt vádat, és gyorsított eljárásban született meg a végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésről szóló ítélet, ami jogerős, mert minden érintett elfogadta.

Fotó: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában