Két eset

2020.04.30. 07:00

Gyalogosokat gázoltak a zebrán – Vádat emeltek a sofőrök ellen

A gyalogos közlekedés legvédtelenebb résztvevője a gyalogos, de ezt mégis rendszeresen figyelmen kívül hagyják a járművezetők és nem az elvárható óvatossággal közelítik meg azokat a helyeket, ahol a gyalogosok rendszeresen felbukkannak.

Arany Gábor

Két sofőr ellen emeltek vádat minap, mert zebrán gázoltak el gyalogost.

Tavaly február 18-án kora délután Zalaegerszegen a Köztársaság útján történt baleset. Egy 70 éves helybeli nő Renault Clio típusú személygépkocsijával a Göcseji út irányából az Alsóerdei út felé tartott, és a Köztársaság út 50/D. számú épületnél – bölcsőde és óvoda előtti szakaszon – lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve nem állt meg annak ellenére, hogy a szemből érkező jármű már megállt a zebránál, hogy az átkelő gyalogosoknak elsőbbséget biztosítson. A Clio vezetője figyelmetlensége miatt nem észlelte az előtte jobbról balra a zebrán áthaladó gyalogos házaspárt, és a jármű bal első részével elütötte az asszonyt, aki a balesetben súlyos sérüléseket, csonttöréseket szenvedett, s emiatt maradandó testi fogyatékosság alakult ki nála.

A másik gyalogosgázolás 2019. november 25-én este Nagykanizsán a Balatoni úton következett be. Itt egy 26 éves helybeli férfi Audi személygépkocsijával a Városkapu körút felé tartott. A Penny Market áruház parkolójánál lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve – ahol 30 km/óra sebességkorlátozó tábla volt kihelyezve – figyelmetlensége miatt későn észlelte az előtte balról jobbra gyalogosan áthaladó fiatal nőt, és jobbra kormányzása ellenére a jármű bal oldalával elsodorta. A balesetben a gyalogos súlyos sérülést szenvedett, bal lábának több csontja eltört.

A két járművezető ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat nemrég, közölte a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában