vádat emeltek

2019.10.16. 11:20

Alvó fiút rúgott fejbe egy gyermekfelügyelő Nagykanizsán

Az erőszakba torkolló konfliktus a nagykanizsai javítóintézetben történt tavaly augusztus 23-án délután.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

Az előzményekhez tartozik, hogy az intézetben gyermekfelügyelőként dolgozó 33 éves nagykanizsai férfi egy hónappal korábban megfenyegette az egyik hozzá beosztott növendéket azzal, hogy ha a csoportszobában napközben ismételten elalszik, akkor fejbe fogja rúgni. Pár nappal később a kamasz az általa szedett gyógyszer mellékhatásaként megint elaludt napközben, amire reagálva a nevelő fejbe rúgta, de sérülést akkor nem okozott ezzel. A következő hónapban, augusztus 23-án délután a nevelő megint nem tudott uralkodni magán, mert miután szóváltásba keveredett az egyik növendékkel, trágár szavakkal utasított rendre a kamaszt. Ezt a hangnemet azonban a kollégája a nevelői szobában számon kérte tőle, mire ő ettől indulatba jött, kiabálni kezdett, fenyegetően lépett a munkatársa felé, majd a helyiségben lévő számítógép billentyűzetét a földhöz vágta, széttörve ezzel a készüléket. Ezután kiment a nevelői szobából, de közben ököllel még az ajtóba nagy erővel beleütött.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr.Pirger Csaba közlése szerint a férfi erőszakos, közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, illetve megbotránkozást váltson, ezért ellene a kanizsai járási ügyészség garázdaság miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában