vádemelés

2019.01.09. 07:00

Karddal, baseballütővel támadott a zalaegerszegi testvérpár a szórakozóhelynél

Véres összecsapássá változott a fiatal férfiak szórakozása, a tavalyelőtt tavasszal történtek miatt nemrég emelt vádat az ügyészség.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség tájékoztatója szerint a zalaegerszegi 20 éves – vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már büntetett – férfi és 22 éves, büntetlen előéletű bátyja, valamint a büntetőeljárásban ismeretlenül maradt harmadik férfi 2017. április 8-ra virradóan egy zalaegerszegi, Berzsenyi utcai szórakozóhelyen töltötték az időt.

Már ittas állapotban voltak, amikor hajnalban az egyik biztonsági őr távozásra szólította fel őket, és el is mentek, de kis idő múltával, háromnegyed öt körül személygépkocsival visszatértek a szórakozóhelyhez, megálltak előtte, majd az idősebbik férfi szamurájkardnak látszó tárggyal, öccse pedig baseballütővel a kezében kiszállt a járműből. Egyikük karddal kezében kiabálva és fenyegetőzve elindult a bejárat felé.

Az egyik biztonsági őr az erőszakos fellépés megakadályozása érdekében kicsavarta a fiatalabb férfi kezéből a baseballütőt. A testvérek erőszakos fellépése a szórakozóhely előtt dulakodássá fajult, amibe többen belekeveredtek, és az összecsapásban az idősebb férfi a karddal hatvan nap alatt gyógyuló súlyos sérülést okozott, mert az egyik személynek megvágta a bal kezét.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba a történtekről tájékoztatva közölte, hogy a testvérpár és ismeretlenül maradt társuk kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása a szórakozóhelynél tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltett. Mindezekre tekintettel az egerszegi járási és nyomozó ügyészség a férfiak ellen testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság miatt emelt vádat nemrég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában