Vádemelés

2018.06.14. 09:00

Csoportos rablás a keszthelyi parkban

Csoportos rablás miatt emelt vádat az ügyészség két zalakomári férfi és társnőjük ellen.

Arany Gábor

A korábban már büntetett trió tagjai tavaly június 15-én este Zalakomárból Keszthelyre autóz­tak, és a Balaton-part közelében, a Csík Ferenc sétánynál lévő parkban álltak meg. Ide érkezett este tíz óra után egy német férfi autóval. A nő odalépett hozzá, beszélgetni kezdett vele, leültek egy padra és cigarettáztak, közben a nő tartotta a kapcsolatot mobiltelefonon a társaival.

Pár perc elteltével sétálni indultak a parknak arra a részére, ahol nincs gyalogosforgalom és nem működnek biztonsági kamerák. Séta közben a nő úgy irányította útjukat, hogy a társai közelébe kerüljenek, ők pedig egy alkalmas pillanatban hátulról támadva egyetlen ütéssel földre küldték a német férfit, és megpróbálták a táskáját elvenni. Ő azonban szorosan fogta a holmiját. Ellenállását a támadók több rúgással törték meg, így megszerezték a zsákmányt, majd a nővel együtt elmenekültek. Közel negyedmillió forint készpénzhez jutottak, de a megszerzett mobiltelefon, szemüveg és egyéb apróság értéke is összesen meghaladja a félmillió forintot. A megtámadott férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a zúzódások mellett eltört az állcsontja.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség a három személy ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában