Kitüntetések

2018.03.14. 18:30

Zalai tűzoltók elismerése a nemzeti ünnep alkalmából

A Zala Megyei Katasztrófavédelem több munkatársa is kinevezést, elismerést vehetett át.

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: ZMKI

„A magyaroknak ma is meg kell küzdeniük a szabadságért, az összetartozásért, a biztonságért. Március 15-e ma is azt üzeni számunkra, hogy a magyarok maguk akarnak dönteni a jövőjükről, vagyis mindarról, ami a gyerekeik és unokáik sorsát meghatározza” – mondta ünnepi beszédében Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Belügyminisztérium ünnepségén március 13-án.

A márciusi ifjak felismerték, hogy függetlenség és szabadság nélkül Magyarországnak nincs jövője, és elég bátrak is voltak ahhoz, hogy ezért megküzdjenek, fogalmazott Kontrát Károly. Az államtitkár hangsúlyozta, a százhetven évvel ezelőtti fiatalok tudták, hogy az egyén biztonsága és a nemzet szabadsága egymástól elválaszthatatlan.

A miniszterhelyettes beszédében kiemelte: ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték. Az államtitkár kijelentette – Magyarország ma büszke, erős, európai ország, amelyet meg kell őrizni olyannak, amilyennek az állampolgárok szeretik és a nemzeti ünnepen emlékezni kell a hősökre, az ő bátor kiállásukra, amely örök példa előttünk.

A tárca ünnepségén köztársasági elnöki, belügyminiszteri elismeréseket adtak át, a katasztrófavédelem több munkatársa is kinevezést, elismerést vehetett át.

A köztársasági elnök a nemzeti ünnep alkalmából A magyar érdemrend lovagkeresztje katonai tagozatát adományozta a térség tűz- és katasztrófavédelmének átalakításában betöltött jelentős szerepe, valamint a rendkívüli időjárási helyzetek kezelésében végzett eredményes munkája elismeréseként Egri Gyula tű. ezredesnek, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának.

Ezt követően ünnepi állománygyűlésen emlékezett a katasztrófavédelem az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségére és hőseire. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság rendezvényén azok munkáját is elismerték, akik a hétköznapok hőseiként példát mutatnak, maradandót alkotnak és szívvel-lélekkel dolgoznak a biztonságért.

Fotó: ZMKI

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere nemzeti ünnepünk, március 15.-e, az 1848-49 es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Németh Tamás tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjének.

Fotó: ZMKI

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként főigazgatói ajándéktárgy elismerésben részesítette Kovács Péter tűzoltó zászlóst, a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjét.

Fotó: ZMKI

 

Fotó: ZMKI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában