Vádemelés

2017.12.06. 08:33

Tömegverekedés egy kanizsai presszóban

Cigánygyűlöletében provokált verekedést Nagykanizsán egy férfi, az összecsapásba bekapcsolódtak az ismerősei is. A csoport tagjai ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A konfliktus ez év május 27-re virradóan robbant ki. Az ügy elsőrendű vádlottjává lett férfi egy presszóban szórakozott, leittasodott, belekötött a többségében roma vendégekbe.

Hajnali fél három felé járt, amikor presszósnak szóvá tette, miért cigányzene szól a gépből, majd provokatívan megkérdezte, mi az, hogy itt ennyi cigány van? Ez után közölte, utálja a cigányokat , mert van két gyereke, akik veszélyben vannak a cigányoktól, és hozzátette, majd ő itt rendet rak. Ez után belekötött a néhány roma vendégbe, ezért a további atrocitások elkerülésére a presszós zárni készült.

A helyiségben lévő közül néhányan ekkor megpróbálták a magáról megfeledkezett férfit kivezetni, aminek ő ellenállt és válogatás nélkül ütni kezdte a közelében lévő cigány és nem cigány embereket. Emiatt megragadták néhányan és kitették a presszóból. Ezen a férfi még jobban dühbe jött, az utcáról telefonált az ismerőseinek, hogy jöjjenek a segítségére, mert megtámadták a cigányok.

Rövid időn elül három férfi érkezett taxival a helyszínre és csatlakozott a presszóból kitett társához és rátámadtak a szórakozóhely előtt álldogáló, cigarettázó emberekre, majd bementek a presszóba, és ott a vendégeket, nőket, férfiakat kezdték ütni, rúgni válogatás nélkül. A legtöbben menekülőre fogták, volt aki a pult mögé bújt, más a raktárban keresett menedéket, egy férfi a bejárati ajtón keresztül próbál távozni, amikor az egyik támadó ököllel arcon ütötte és nagy erővel belerúgott a lábába.

A szerencsétlen embernek a bokája, míg támadójának a rúgástól lábközépcsontja törött el. Az összecsapás ez után hamar véget ért, a kiérkező rendőrök már nem találták a presszónál a támadókat.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a négy férfit közösség tagja elleni erőszak, valamint társtettességben, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolta meg a kanizsai járási ügyészség. A vendéget megrúgó férfi ellen súlyos testi sértés miatt is vádat emeltek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában