Alsópáhok

2017.10.03. 17:13

Azzal fenyegette volt nejét, hogy elvágja a torkát

A megromlott házasságból előbb zaklatás, aztán büntetőügy lett, a szakításba beletörődni nem tudó férj ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Az Alsópáhokon élő házaspár kapcsolata a férfi italozó életmódja miatt megromlott, így az asszony tavaly szeptember 9-én válókeresetet nyújtott be a bíróságra. Erről a férj értesülve két nappal később vitába keveredett nejével és megfenyegette, elvágja a torkát és nyomatékosítva kijelentését, elindult a konyha felé. Az asszony ettől megijedt, felhívta a rendőrséget és az utcán várta meg a járőröket. Tanácsukra az éjszakát már az édesanyjánál töltötte s hamarosan a gyerekeivel együtt odaköltözött.

Itt bukkant fel szeptember 13-án hajnali fél 2-kor a férj, aki a lezárt kaput meglazította, majd kinyitotta és az udvarról elvitte az ő üzemben tartásában lévő személygépkocsit. A történtek után az asszony zaklatás és magánlaksértés miatt feljelentette férjét. A feleség a késes fenyegetőzés utáni napokban megpróbált a családi házukba visszatérni, de ebben meggátolta, hogy férje a közös otthonuk kapuját lelakatolta és nem adott kulcsot nejének. Szeptember 15-én az asszony és a lányai megpróbáltak újra a házukba bemenni, de a férj ebben megakadályozta őket és közben a ház udvarán tüzelte el felesége pár személyes holmiját. Két nappal később már sikerült bejutni a közös tulajdonú családi házba, de rendőri segítséggel. A férfi a szakítás bejelentését követően, az év végéig rendszeresen hívogatta a nejét, hetente 120 alkalommal tárcsázta a számát, 158 esetben küldött sms-t. Ezekben kérlelte a feleségét, hogy térjen vissza hozzá, az elutasításra pedig szitkozódó üzeneteket küldött.

A történtekről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte a férfi ellen zaklatás, magánlaksértés miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában