Fontos a dolgozók és az itt közlekedők biztonsága

2024.02.09. 16:00

Új gyalogátkelőhely és buszmegálló létesült Zalaegerszegen, a Flex B telephelyén

A folyamatosan növekvő forgalmat és a közlekedésbiztonságot figyelembe véve létesült gyalogátkelőhely Zalaegerszegen, a Flex B gyáregységénél, s ugyanitt áthelyezték, újjáépítették a közeli buszmegállókat. Minderről sajtótájékoztatón számoltak be pénteken délelőtt.

Mozsár Eszter

Péter Ágota és Gecse Péter a zalaegerszegi Flex B telephelynél kialakított gyalogátkelőhelynél.

Fotó: Seres Péter

A bejáráson először Péter Ágota, a Flex magyarországi alelnöke szólt arról, hogy harmincéves, példaértékű jó kapcsolatot ápolnak a várossal. Zalaegerszegnek és a gyárnak is fontos az itt dolgozók védelme és a helyi közösségek fejlesztése, ezért fordultak a városvezetéshez kérésükkel, miszerint tegyék biztonságosabbá a tömegközlekedéssel érkezők átjutását a gyárba. Az érintett szakaszon – a 7410j. összekötő úton - átlagosan naponta 9 ezer jármű halad át, hívta fel a figyelmet Péter Ágota.

Az új autóbusz megállóhely a régitől 120 méterrel északabbra került, a buszöböl betonburkolatot kapott, s a szemközti, nyugati oldali autóbusz megállóhelyet is átépítették. Azok környezetében kiemelt közvilágítással, sárga villogóval és középszigettel létesült gyalogos átkelőhely. A kivitelező a Sprint Kft. volt.

Gecse Péter alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője hozzátette, a másik gyáregységnél 2017-ben ugyancsak épült gyalogátkelőhely önkormányzati támogatással. Megköszönte továbbá a cég társadalmi szerepvállalását, s kiemelte, a Flex többször részt vett Zalaegerszeg fásítási programjában. Az alpolgármester kéri, hogy az erre közlekedő autósok figyelmesen közelítsék meg a zebrát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!