Álcivilek támogatása

2024.01.20. 09:30

Sajtótájékoztatót tartott az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE)

Fidesz-közeli álcivilek nyúlják le a Városi Civil Alap támogatásait - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján dr. Fodor Csaba és Horváth Jácint, az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakcióvezetője és helyettese.

Pásztor András

Horváth Jácint (balról) és dr. Fodor Csaba

Mint azt dr. Fodor csaba elmondta: a tavaly ősszel meghirdetett Városi Civil Alap pályázati felhívás eredményeként Nagykanizsán a Fideszhez nagyon közel álló, helyi fideszes politikusok által alapított szervezetek kaptak támogatást. Az ÉVE frakcióvezetője szerint felháborító, hogy senki más nem nyerhetett ezen a pályázaton, mint a Fidesz-közeli álcivilek.

Horváth Jácint hozzátette: a NagyON Kanizsa Egyesület 11 millió forintot, a Polgári Kanizsáért Alapítvány szintén 11 millió forintot, a Polgári Dél-Zaláért Alapítvány szintén 11 millió forintot, míg a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete 10.89 millió forintot nyert a pályázaton, emellett még 7 millió forint támogatásban részesült a Nagykanizsán bejegyzett Élet Szolgálat Egyesület, melynek alelnöke egy korábbi fideszes kanizsai alpolgármester.

Az ÉVE szerint nem véletlen, hogy éppen az önkormányzati kampány előtt tömték tele 44 millió forint közpénzzel ezeket a fideszes álcivil szervezeteket, hiszen elképzelhető, hogy a támogatások valójában burkolt kampánycélokat szolgálnak. De leginkább az a felháborító, hogy a valódi és nemes célokat szolgáló kanizsai civil szervezetek elől vették el a forrást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!