Fontos a közösség számára

2024.01.18. 13:30

Rendbe tették a temetői parkolót Pákán

Aszfaltozott borítást kapott Pákán a temetőnél található parkoló. A legújabb fejlesztés ünnepélyes átadóját csütörtökön tartották.

Korosa Titanilla

Németh Csaba plébános (j) áldotta meg a parkolót Pákán a temető szomszédságában, mellette balról Lukács Tibor és Cseresnyés Péter

Fotó: Korosa Titanilla

A temetőnél található megállóhely megújításával kapcsolatban a helyszínen Lukács Tibor, Páka polgármestere elmondta, hogy a parkolóhoz a Rózsa utca csatlakozik, mely nemrég szintén megújult. A munkálatokat egy Leader-pályázatból finanszírozták, összesen közel 15 millió forintot nyert el az önkormányzat erre a célra, de önerővel is kiegészítették az összeget, így közel 16 millió forintba került a felújítás. Nagy jelentősége van a beruházásnak, hiszen fontos Pákán is, hogy a temető és annak környezete rendben legyen. Az aszfaltozás előtt köves burkolat borította a parkolót, ám az esőzések ezt kimosták és a kátyúk keletkeztek.

Közös vágta át a szalagot jobbról Lukács Tibor, Cseresnyés Péter és Peczeli Zoltán műszaki ellenőr a temetői parkolóban Pákán 
Fotó: Korosa Titanilla

Az átadón részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki amellett, hogy gratulált a fejlesztéshez arról is beszélt, hogy minden közösség, amelyik valamennyire is fontosnak tartja az örökségét, erejét és hagyományait, az lehetőségei szerint az elsők között gondol a temető, az ottani épületek, létesítmények, parkolók felújítására, a környezet rendbe tételére. Ez, ahogy jól látszik, Pákán is így van.

A politikus kiemelte, hogy a falvak több pályázati lehetőség közt válogathatnak. A legnagyobb hangsúlyt a Magyar falu program, a vidékfejlesztési, belügyminisztérumi pályázatok, illetve a vármegyei területi operatív programok támogatási lehetőségei kapják, ám nem szabad megfeledkezni a Leader-programról sem, mely lebonyolítása nem mindig működik olajozottan, de itt az elnyert összegeket az önkormányzat fel tudta használni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!