Hat újabb települési érték

2023.07.25. 19:01

Tárgyalt Zalalövő város értéktár bizottsága

Egy települési értékeket bemutató projektnap esetleges megszervezéséről, valamint a már meglévő értéktár további bővítéséről is tárgyalt kedden Zalalövő város értéktár bizottsága. Az ülés legfontosabb napirendi pontja a már beérkezett javaslatok megvitatása volt.

Gyuricza Ferenc

A közös önkormányzati hivatal tetőtéri tanácskozótermében megtartott tanácskozás nyitányaként a bizottság vezető tisztségviselőiről döntöttek a jelenlévő tagok. Ellenszavazat nélkül határoztak arról, hogy az elnöki tisztséget Bischofné Hesinger Katalin író-költő, a Salla Művelődési Központ és Könyvtár művelődésszervezője lássa el, míg helyettese Molnárné Preczlik Mariann lett. Ezt követően döntöttek a már beérkezett javaslatokról. A bizottsági tagok véleménye alapján a települési értéktárba bekerül a városközpontban található Európai Unióhoz csatlakozás emlékműve, illetve dr. Lékai László bíboros mellszobra, a város legrégebben ismert természeti forrása, a Csáfordai-kút, a Borosán-völgy nevet viselő búcsújáróhely, a Borostyán-tó, valamint a borvédő szentek azon szobrai, amelyek a környező dombhátakon találhatóak. Egy javaslat, az ugyancsak a város központi részén található Hűség Oszlopa esetében a döntés elnapolásáról határoztak a bizottság tagjai, azzal a kitétellel, hogy az emlékmű létesítése kapcsán további információkra van szükségük.  

Az ülésen az is elhangzott, voltak már korábban elutasított javaslatok, amiket a jövőben újra érdemes lenne megvitatni. Bischofné Hesinger Katalin elnök ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy ne mennyiségi, hanem minőségi szempontok érvényesüljenek, azaz valóban csak azon értékek kapják meg a támogatást, amelyek méltóak rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!