Önerőből

2023.06.06. 13:00

Megújult a többfunkciós hernyéki kultúrház

Nemrég fejeződött be a településen a többfunkciós kultúrház felújítása. A munkálatokat az önkormányzat saját erőből finanszírozta.

Korosa Titanilla

A kultúrház előtt Molnár Ferencné önkormányzati képviselő, Bundics Tibor, Fitos Szilvia alpolgármester és a felújításban közreműködő vállalkozók: Harmath Tamás és Sinkovicz Pál a Sinkó Zala Bt. képviseletében

Fotó: Korosa Titanilla

Bundics Tibor, Hernyék polgármestere elmondta, hogy kétszer is pályáztak az épület rendbetételére, de próbálkozásukat nem koronázta siker. A felújításra takarékos gazdálkodással teremtették elő a szükséges forrást.

- Mintegy 17 millió forintot költöttünk a teljes tetőcserére, a külső homlokzat helyreállítására és az épület színezésére – sorolta a munkálatokat a polgármester. - Emellett elkészült a kultúrház udvarán egy új, fedett pajtaszínház.

A külső tatarozáson átesett épület belső tereiben korábban végeztek már felújítást.

- A kultúrház épülete közösségi tér – folytatta a polgármester. - Található benne kultúrterem, orvosi rendelő, itt működik a polgármesteri hivatal és a könyvtár. Itt tartjuk rendezvényeinket, nyugdíjas találkozót, és minden hónapban itt van a mise.

Az alig 100 lélekszámú településen az elmúlt időszakban sikerült felújítani a ravatalozót és több útszakaszt is, mintegy 30 millió forintot költöttek minderre az évek során, de van még tennivaló.

-A falu teljes aszfaltozott úthálózatának hossza 3,2 kilométer, hatvan százalékát ennek megújítottunk, illetve a Csömödér felé vezető szakaszon az útpadkát helyreállítottuk, de van még egy szakasz, aminek tervezzük a felújítását – mondta Bundics Tibor, illetve arról is szó esett, hogy időszerű lenne a 75. számú főútról Hernyék irányába bevezető, állami fenntartásban lévő szakasz megújítása. A településen bíznak abban, hogy ha megépül a kerékpárút Lenti és Hernyék között a főút mentén, a kerékpározás feltételeinek javítása miatt majd ez az út is sorra kerül. 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!