Kiváltják a fél évszázados ivóvízhálózatot

2023.06.02. 18:30

Közműveket újítanak fel Zalaegerszegen

Kiváltják a fél évszázados ivóvízhálózatot a Csertán Sándor és Déryné utca közötti területen, emellett zajlik a földgázvezetékek cseréje is; a közmű-rekonstrukciókról pénteken a helyszínen tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Földbe került már az új vízvezeték a Landorhegyi úton

Fotó: Arany Gábor

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program (KEHOP) által 70 százalékban támogatott, összesen 34,6 millió forint értékű munkában a Csertán - Űrhajós – Déryné - Landorhegyi út közötti területen váltják ki az elöregedett, gyakran meghibásodó vízvezetékeket, ismertette a részleteket Bali Zoltán alpolgármester. Az 1300 méter gerincvezeték és 500 méternyi bekötővezeték kiépítésével szakaszosan kapcsolják át a fogyasztókat a régi hálózatról, ami csak rövid ideig tartó szolgáltatáskieséssel jár majd. A beruházás egyike a KEHOP által támogatott, a városban 28 helyszínen zajló, a víziközművek megújítását szolgáló munkálatoknak.

Szilasi Gábor, a térség önkormányzati képviselője arról is beszámolt, hogy a térségben zajlik a kisnyomású földgázellátó-hálózat rekonstrukciója is. A régi acélvezetékek helyett műanyag csövek kerülnek a földbe, mintegy 290 méter hosszban. A Csertán utcai munkálatok június végére fejeződnek be, az útburkolatot is helyreállítja a kivitelező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!