2010 óta várta a hasznosítást

2023.04.24. 13:31

Felavatták a 106 férőhelyes hotelt Zalaegerszegen

A város nyugati kivezető útján, a Hock János úton helyezkedik el az a korábban sportcélokat szolgáló épület, amely 2010 óta várta a hasznosítását.

Arany Horváth Zsuzsa

Domján István, Szabó György, dr. Sifter Rózsa főispán, Iván Gyula, Balaicz Zoltán és Vigh László az épület előtt

Fotó: Pezzetta Umberto

Iván Gyula és Szabó György látta meg benne a lehetőséget, így felújítva szálláshelyként üzemelhet tovább. Az átadási ceremónia hétfőn délelőtt zajlott le.

A zalaegerszegi gazdasági és turisztikai fejlődés igényt generál több városi szálláshelyre, a lehetőség mostantól 106 férőhellyel bővült a Hotel Venatus jóvoltából.  Az avatásán Iván Gyula a tulajdonosok képviseletében szólt arról, hogy a piaci igényt felismerve szeretnék kielégíteni a szállodai elhelyezés iránti keresletet. A beruházást a zalaegerszegi lokálpatriotizmus szellemében egerszegi közreműködőkkel bonyolították, a tervezéstől a kivitelezésig itteni cégek készítették a megújult épületet. 

 

Balaicz Zoltán polgármester beszédében emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban 4400 új munkahely jött létre a városban, s ez a szám tovább növekszik, ezért hálás a vállalkozóknak, hogy a férőhely bővítéssel a közös érdekeket szolgálnak. Domján István, a városrész önkormányzati képviselője üdvözölte a dinamikus fejlődést, amely a városi költségvetésben adóforintokban testesül meg. Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte a munkaerőpiac bővülésével járó további előnyöket, például azt, hogy a Zalaegerszegen dolgozók az itteni szolgáltatásokat veszik igénybe, elismeréssel adózott az előrelátó vállalkozói gondolkodás előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!