Mikor kezdődhet el a kivitelezés?

2023.03.24. 15:00

Balogh László polgármester aggasztónak nevezte a késlekedést

Egyre aggasztóbb, hogy az önkormányzat által elnyert, bölcsődék, óvodák, iskolák energiaracionalizálását célzó, közel 1,3 milliárd forintos pályázati támogatás nem került felhasználásra – fogalmazott Balogh László polgármester pénteki sajtótájékoztatóján.

Pásztor András

Balogh László polgármester

Forrás: ZH-Archív

A városvezető elmondta: a projekt teljes kivitelezésével, ezen belül a közbeszerzés lebonyolításával a Városfejlesztő Kft. lett megbízva, ám még mindig nem sikerült eredményt hirdetni, így aztán azt sem lehet tudni, mikor indulhat a kivitelezés.
– A fejlesztés számos kanizsai intézményt érintene, többek között a Batthyány Lajos Gimnázium főépületét, ahol a hőszigetelés mellett a nyílászárók cseréje, kondenzációs kazánok beépítése és korszerű LED-es világítás kialakítása szerepel a tervek között, de említhetném a Központi Rózsa Óvodát, a HSMK vagy a Halis-könyvtár épületét, ahol napelemes rendszerek telepítése lenne az egyik cél – sorolta a polgármester. – A pályázatban megfogalmazott fejlesztésekből háromra ki sem írt közbeszerzést a Városfejlesztő Kft., ami azt feltételezi, hogy az idő rövidsége miatt már nem is fog, így valószínű, hogy csorbát szenved a korszerűsítés. Mindezek ellenére a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője, Czirákiné Pakulár Judit és a közgyűlési többséget birtokló Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója sem tesz semmit.
Balogh László polgármester felelevenítette: a Fidesz-frakció tavaly január óta várja, hogy elinduljon a beruházás.
– A lakosság körében egyre nagyobb az elégedetlenség, joggal mondják azt, hogy semmi sem történik Kanizsán, ám azt is látni kell, hogy ez a tehetetlenség az ÉVE és az általuk kinevezett ügyvezető bűne – szögezte le a polgármester, aki hozzátette: az ÉVE nemhogy nem tud fejlesztési forrásokat szerezni a városnak, de még ahhoz is dilettánsok, hogy a már elnyert pályázati pénzeket időben felhasználják. – Ráadásul azt érzékelem, hogy az ügyvezető a saját és az ÉVE-frakció felelősségét rám akarja tolni, noha minden döntést ők hoztak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!