Volánbusz Zrt.

2023.02.28. 10:30

Féláron utazhatnak a buszon az óvodások

Egyik olvasónk azzal kereste meg portálunkat, hogy tudomása szerint a hatéves, óvodáskorú unokájának a távolsági járatokon a felnőttekhez hasonlóan teljes árú jegyet kell váltania. Az üggyel kapcsolatban a Volánbusz reagált, szerintük több kedvezmény is jár a gyerekeknek.

Benedek Bálint

Forrás: pixabay.com

Mint olvasónk levelében írta: unokája óvodás és betöltötte a hatodik életévét. Tudomása szerint a jelenlegi utazási szabályok értelmében díjmentesen nem utazhat a távolsági buszokon. Felháborítónak tartja, hogy miközben ő hetvenhárom évesen ingyen utazhat, addig a gyereknek teljes értékű jegyet kell váltania, akár a felnőtteknek. Az iskolások diákbérlettel kedvezményesen, féláron utazhatnak. Az óvodásoknak viszont nem lehet bérletük, tehát szerinte semmilyen kedvezményben nem részesülnek az autóbuszokon.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Volánbusz Zrt. kommunikációs igazgatóságát. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a 6-14 éves kor közötti gyermekek bármely személyi azonosításra alkalmas fényképes igazolvány, okmány felmutatásával bármely viszonylatban 50 százalékos menetjegykedvezménnyel utazhatnak a helyközi autóbuszjáratokon. A távolsági kiegészítő jegyet viszont meg kell fizetniük. Emellett a 6 éven felüli óvodások részére – az óvodában kiállított igazolás alapján a Volánbusz által kiadott tanulóbérlet-igazolvánnyal – a lakóhely és az óvoda közötti viszonylatra 90 százalékos kedvezményű bérlet váltható. Utasaik a kedvezményes utazási lehetőségekről autóbusz-állomásaikon, üzletszabályzatukban és honlapjukon is tájékozódhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!