Hosszú távú elképzelések

2022.11.30. 17:58

A térségi fejlesztések stratégiájáról tartottak fórumot a megyeházán

A nyugat-magyarországi térség gazdaságában meghatározó súlyú a járműipar, emiatt fokozottan kitett a piaci folyamatoknak.

Arany Gábor

Egyebek mellett ezt fogalmazta meg Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szerdán a megyeházán települési és gazdasági vezetők részvételével tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatón. Mint mondta, konkrét fejlesztési irányt nem határoznak meg a települések, illetve a térség fejlesztéséért felelős vezetők számára, de az látható, hogy a stratégia meghatározásakor a járműipar mellett más gazdasági területekre is nyitni kell, mert mindenképpen a több lábon állás a cél, szögezte le. 

Ehhez kapcsolódva dr. Pál Attila, a tíz éve terület- és településfejlesztési feladatokat is ellátó megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke kiemelte, a megye gazdaságfejlesztési programjába bekerülnek a Zalára megfogalmazott hosszú távú elképzelések. Ebben pedig komoly szerepet szánnak a turizmusnak, természetesen hozzáillesztve ezt az északnyugat-magyarországi fejlesztésekhez. Ezek pedig nem állhatnak meg, mert ezen beruházások is alapjai a munkahelyek megtartásának, újak létrehozásának, így a magyar családok anyagi biztonságának, hangsúlyozta a közgyűlés elnöke.

A fórumon a területfejlesztés szakpolitikai irányairól Márkus Ferenc, a Miniszterelnökség területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős helyettes államtitkára tartott előadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!